27 veebruar 2013

Vist hakkab kevad tulema

Õues oli kohe sellist lõhna päeval tunda. Päike ja soe, aga õhtul läheb külmaks jälle. Aga kevad poeb ka hobustele südamesse.

Täna läksin talli ja Ciccio juba autos ütles, et ta on korraliku kurgu- ja peavaluga ning ainult söötis hommikul hobuseid. Seega sain täna tema ülesande bokse koristada (ehk kõigil junniring ja hommikused heinaülejäägid ära), hobuseid harjata ja öötekid maha võtta. Ise lõbustas ta end Marloniga juttu rääkides ja tal silma peal hoides.

Hobused on aga närvilised ja igavlevad. Oleksin täna Mendietalt ja Matildelt kaks korda jalaga saanud. Need on kõige suuremad närvipuntrad, aga boksis istumine lihtsalt tapab ühe toreda hobuse iseloomu. Kõik ehmatavad iga väikse krõpsu peale, mis õuest kostub, kraabivad, närivad, teevad nägusid või ei lase üldse ligi.

Matilde on neist vast kõige hullemas seisus. Ma tõesti ei mäleta, millal Piero või lapsed hobusega viimati midagi tegid. Aga nüüd oleks küll viimane aeg tulla ja loom koplisse lasta. Varem on ta lihtsalt apaatselt boksi nurgas seisnud, kui boksi teen. Üritan teda alati süada või temaga mingit kontakti luua. Tavaliselt lihtsalt seisab ja ei liiguta kõrvagi, kui sügan. Täna ei lasknud üldse ligi. Kui tema poole astusin või vaikselt käe sirutasin, astus eest ja üritas mulle närviliselt tagumikku keerata. Kahju. Kahju on neist loomadest.

C ütles veel, et Marlon ei mõtle ikka üldse. Eile sadas vihma ja plats on libe. Tema tuleb täna sõitma. C ütles selge sõnaga, et plats on nii kehv, et tema ei taha hobuseid kordetada. Siis aga saabus etteteatamata meie uue ratsaniku (Walter ?) pere. Ratsariided kutil seljas. C ütles, et peavad ikka ette helistama, et teaksime päeva organiseerida ja öelda, kas üldse võimalik sõita. Aga siiski palus mul hobuse saduldada ja läksid kordel harjutama. Läksin ka korraks piiluma... Ja ma ei tea, miks peab inimesele ratsutamise alustamise nii keeruliseks tegema... Sel tüübil pole vist väga lihtne ratsutada ka, kuna ta on äärmiselt pikka kasvu, keskmisest tugevama kondiga ja Elektra sadul on tema ahtri jaoks natuke väike.

Ahjaa, Corintol võtsin soola ka eest ära. Riputan talle iga kord tallis käies selle boksi ja õhtul korjan eest ära. 


Aga kui tuleb kevad ja igapäevane päike, on kõik jälle ilusam (: Ausalt. Seega naudin ma endiselt rohkem oma õhtupoolikuid, mille Carmelo eile näiteks väga ilusaks tegi. Need suurepärased maiustused pagaripoest :) Oh.. kreemitäidisega väiksed koogikesed.. Mille nimi mulle muidugi meelde ei jäänud... Aga pagaripood jääb endiselt mu lemmikuks, rääkigu mis nad tahavad selle jahu söömise kohta. Ma armastan neid maiustusi...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar