12 veebruar 2013

Vastlakuklid vs chiacchiere

Täna käisime viimaks hobuvarustuse poes. Sest omanik helistas Cicciole ja ütles, et kui too masinale terasid tahab, siis ta võib võtta teise müügisoleva masina pealt, sest praegusel ajal niikuinii keegi masinat ei osta ja tellib sinna uued terad. Oh neid küll...


Aga mina kulutasin ka natuke raha.
- Ostsin nahakreemi, et oma kõik saapad ilusti puhtaks teha ja läikima lüüa.
- Ratsakindad, mingid üsna kahtlased, kuid ainult ratsutamiseks peaksid vast sobima. Vanad HKM omad on endiselt head ja kannatavad ka masinpesu, kuid kardan, et kui neid ka bokside tegemisel ja muudel töödel kasutan, on nad varsti kulunud.
- Tavalise plastikharja, sest neid meil tallis pole. Kaks on, aga mõlemad katkised.
- Corintole valtrapi. Tumesinise, peenikese halli triibuga servas. Üsna sünteetiline materjal ja sisemisel poolel on fliis. Väga pehme tundub uuena. Ehk järgmisel korral üritan valtrapi peale kohe sadula panna, ilma pehmenduseta. See juba teine teema, aga seepärast sellist pehmet valtrapi otsisin. Ma küll ei tea, pole varem fliisalusega valtrapi kasutanud. Ehk ei saanud parim valik siiski.
- Corintole soolakivi. See päris naturaalne mäesool n-ö. Leidsin päris suure ja korraliku ja seni on Corinto täitsa ilma soolata olnud.
- Lisaks veel ühe kinnituslõksu, mis tahan martingalile lisada, et saaks sadulavöö aasa külge kinnitada, mitte ei peaks sadulavööd kogu aeg martingalist läbi toppima. Aga nüüd mul meenub, et kuna asjad olid kahes kotis ja neid ümber tõstsin, kuna soolakivi jätsin Cicciole autosse, siis ehk jäi see lõks ka kivi juurde. Mis omakorda tuletas meelde, et kui tädi neid asju kotti toppis, siis lõks kukkus maha ja ma ei kontrollinud, kas ta selle ikka üles võttis ja kotti pani. Seega homme loodan, et see lõks on ilusasti juba tallis. Ehituspoodides ma siin ei käi ja Metros pole sellist lõksu näinud.

Homme peab minema talli, ilmselt puhastan mõnd boksi ja aitan Cicciol Nearcot pügada. 

Maiustuste kohta uurisin ka Elli käest. Nende nimi siin meie piirkonnas on chiacchiere ja Elli retsept on jahu, kahe munakollase ja ühe terve munaga, natuke suhkrut, vanillit, küpsetuspulbrit (mis ilmselt pole nagu meie küpsetuspulber), võid ja klaas valget veini. Taigen segatakse kokku, rullitakse ime õhukeseks, lõigatakse ribadeks ja küpsetatakse kiiresti kiiresti keevas õlis, pärast seda peavad kuivatuspaberil õlist nõrguma ja kaetakse tuhksuhkruga. Tuhksuhkur on see kõige olulisem. Päris retsept mulle autos meelde ei jäänud, kui palju midagi olema peab, aga tehakse neid ka erinevat moodi, seega ilmselt leidub ka netiavarustes retsepte. Aga eks ma uurin.
Maiustused on iseloomulikud just tänasele päevale, tänasele karnevalile siis. Siin on see teatud sorti püha jälle. Mis aga kõigile ei meeldi ja suurt tähtsust ei oma.

Teile aga ilusat vastlakukli söömist ja hernesuppi, pikka liugu ja toredat vurrikeerutust.

2 kommentaari:

  1. Seda ma arvasin.. Väga nigel valik seal poes. Ülejäänud kas seest valged või normaalsed on poni suuruses või hoopis valget ja roosat värvi valtrapid.

    VastaKustuta