07 veebruar 2013

Pesuboksi parandus

Eile tuli uudis, et poes polegi masina lõiketerasid, onu peab need tellima ja jõuavad järmine nädal. Seega jälle poodi ei läinud ja sain kodus olla. Käisin Metropolises tärklist ostmas. Kohtasin poeletil riis-, maisi-, nisu- kui ka viimaks kartulitärklist. Siin on äärmiselt huvitav sellesse küpsetamise teemasse süveneda.

Lisaks oli poe põrand igasugu lendlevat prahti täis ja pisikesed kostüümides lapsed seda laiali lennutamas. Küll oli printsesse, mesimumme ja kosmonaute. Tekki küsimus, et mis toimub? Karneval. Vot siis. Pühapäev, esmaspäev ja teisipäev on siin karneval. Ja tähistataksegi karnevali maskeraadiga. Ajaloolisele taustale veel jälile pole jõudnud, aga kui ütlesin, et meil võib Eestis lihtsalt peo teemaks karnevali pakkuda, ja mitte veebruaris, öeldi, et siin see läbi ei läheks ja mind vaadataks väga veidralt. Sest karneval on omaette tähtpäev ja see on veebruaris. Kes siis jõule juulis tähistama hakkaks...

Täna aga arvasin, et on vaba päev, kuna plats märg ja pügada ei saa. C alles kilkas, et oli boksid ka ära teinud. Aga Elli saatis mulle sõnumi ja läksime talli. Siiski oli mõtteks Elektra ja La Luxi boks puhtaks teha. Seekord käsikäruga  ja Elektral viisin 4 kärutäit välja, Luxil 2 suurt. Müstika ikka, mida sealt boksipõhjast leida võib. Luxil näiteks veämbri all elasid vihmaussid, igavesed rammusad. Kärutasin aga puhast puru asemele ja tegin Corinto boksi ka korda.

Talli jõudes juba nägin, et C oli pesuboksi põrandat parandanud. Värske tsemendikiht oli tasandamiseks peal ja ilgelt palju kassikäpajälgi üle selle vohanud. Kui mina bokse puhastasin, tegi ta viimaks ometi boksi ääred ka korda, igasugune jama ja sõna otseses mõttes sitt koristati ära ja pesuala sai uue piirde. Tsemendi jaoks ei ole niiske ilm küll kõige õigem aeg ja ega see piiregi kauem ilus püsi kui täna ja homme, kui tallis tegevust ei toimu. Juba kassid rõõmsalt rüüstasid seda nurgast. Lisaks ma ei tea, kui hästi see kõrs pidevale niiskusele ja päiksele vastu peab... Eks ole näha.

Enne - katkine põrnad, katkised piirded ja igasugu pahna

Nüüd - koristatud, parandatud põrand ja uus piire
Homme ilmselt ei tee midagi, sest vihma sajab jälle, pügada ei saa ja boksid puhtad. No niivõrd-kuivõrd, aga Cicciole sobib. Hommikul hakkan küpsiseid tegema, vaatab, mis head välja tuleb. Õhtul on piduu. Või noh, mitte midagi suurt, lähme lihtsalt välja.

Ah ja seda pean ka mainima, et üks läks natuke segi ja tõi mulle kuus pudelit veini. Kolm valget, kolm punast. Peab vist jooma hakkama. Või.. tulge mulle külla (:

5 kommentaari:

  1. Ma tuleks paugupealt, kui vaid saaks.. :-(

    VastaKustuta
  2. Tea, et Sa oled vähemalt igati teretulnud (:

    VastaKustuta
  3. Tsemendi jaoks on niiske ilm lausa super, muidu kuivab lõhki ja peab pidevalt kastma ;)

    A.

    VastaKustuta
  4. Nonäed, jälle targem. Lihtsalt ei tundund loogiline, et vihma käes see üldse ära kuivab, kuna tegu välitingimustes valamisega siiski. Ja kassid jäävadki seda hävitama :D Aga kassidest on tegelikult kasu ka, nii on valatud põrandapind hiljem hea krobeline ega pole libe :P

    VastaKustuta
  5. Loomade käpajäljed on nagu "must be" värske tsemenid peal. Kaitse, kuidas jaksad, aga keegi teeb ikka ära...


    A.

    VastaKustuta