14 jaanuar 2013

Cosenzas

Vahelduseks muud juttu ka. Eile olin kodus, täna ka. Elli saatis sõnumi, et plats on ikka keh ja ei saa kordetada ka. Täna sadas veel vihma ja homseks lubab ka vihma, seega kujutan ette, milline löga seal on.

Täna pärastlõunal läksin ostsin linnaliinibussile piletid ja sõitsin Cosenzasse. Ilm oli algul kahtlane, aga võtsin vihmavarju kaasa, sest tavaliselt siis ju sadama ei hakka. Aga võta näpust. Bussiga on nii, et siin saab osta pileti, mis kehtib 90 minutit - 1.20€. 24-tunnine pilet maksab 3.20 ja järgmine juba nädala oma, 9€. Bussist saab ka pileti osta, see kehtib tund aega, 1€.

Bussisõit oli juba huvitav. Tulid vanad ajad meelde, kuidas praktika ajal sai iga päev sõidetud. Liin on vahepeal natuke suunda muutnud, aga kõik oli tuttav ikka. Kusjuures polegi 6 kuu jooksul linnaliiniga kordagi sõitnud. Ja kuigi siinne piirkond pole kuigi turistirikas, leidub siin välismaallasi ja mitte-italianot kõnelevad küll. Näiteks kolm tumedanahalist kes nägid välja nagu mõnest muusikavideost välja astunud tegelased. Ja üks naisterahvas, kes telefoniga rääkis läti või leedu keelt. Pikk ja heledapäine.

Mina suundusin Cosenza poodlemistänavale, tahtsin kindlasti H&M-is käia ning pidin saapaid otsima. Meie H&M on siin korralikult suur ja isegi suutsin väljapääsu ära kaotada. Allahindlused olid metsikud, ent... Osta nagu polnud midagi. Ma ei tea, kas asi on itaalia moes või minu iseloomus, aga riided on lihtsalt koledad. Helen, kui Sa seda loed, siis ma ei leidnud enam huulepalsamit ka granaatõunalõhnalist. Ainult vanilje ja koledad pakendid ülejäänutel.

Veetsin seal siiski korralikult aega ja välja tulles oli ilm vihmane ja pime. Iga nurga juurde olid ilmunud need tõmmunagalised nännimüüjad, kes seekord püüdsid vihmavarjudega äri teha. Kuna ma heas usus siiski arvasin, et vihma ei saja, olid mul jalas papud, mis absoluutselt vihma ei kannata ja suunasin oma pilgu jalanõudele. Ja täiesti uskumatu, kui võimatu on jalanõusid ka leida. Mingi moe märk praegu, et hästi robustse olekuga jalanõusid müüakse igal pool. Või on liiga kõrge konts neil, mis muidu sobiksid. Või on materjal selline, mis niikuinii märjaks ei tohi saada. Ja need, mis on ilusad, on valet värvi või maksavad üle saja euro. Noh.. Lõpuks leidsin midagi enamvähem, hea soodukas oli ka. Peab ilmselt ribadeks kandma, et mitte pärast mõelda, kas need Eestisse kaasa võtta või mitte.

Keeruline värk. Aga ehk olen homme jälle vaba, sest täna juba sadas ja ilmselt sajab homme ka, nagu ilmateade räägib. Kui me just hobuvarustuse poodi ei lähe, siis peab mingi tegevuse homseks välja mõtlema, et mitte kodus magada (:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar