03 november 2012

Talveperiood

Täna kaotasin oma parima õpilase. Erica ei tule enam meie trenni, kuna tal oli väike sõnelemine Ciccioga. Siinse ratsutamise litsentsi olemasolu on oluline, kui tahad minna mõnda talli sõitma või ratsakooli. Litsents on internetipõhine, aga kohaliku ratsaliidu server oli maas, seega kellegi andmeid pold üleval ja Ericale öeldi teisest tallist, et tal pole litsentsi. Erica helistas kurjana Cicciole, et miks tal litsentsi pole enam. C sai ka kurjaks, et mismõttes tuli tüdruk teda süüdistama. C organiseeris talle paberil litsentsi (mis tegelikult pole vajalik, aga serveri andmete puudumisel tõestuseks siiski), Erica tuli sellele järgi ja Elli pidi ütlema nägemist tüdrukule, sest nii need asjad ei käi. Kahju. Tüdruk oli ainus, kes midagi õppida tahtis ja trennides järjest paremini sõitma hakkas. Loo moraal - tuleb osata suhelda inimestega.

Mina võtsin Corinto valjastega jalutama. Hobune on pärast me kukkumist kaks korda boksist väljas käinud ja C mainis ka, et enne sõitma ei saa minna, kui peab hobusele kordet tegema ja liigse energia kusagile maandama. Noh. Liigset energiat sel hobusel küll pole. Olen varemgi maininud, et hobusel on igavene laiskuse uss sees. Kui päitsetega jalutamas käsime, lasin hobusel rohtu näksida ja siis oli tal energiat küll rohututi poole marssimiseks. Täna ma tal süüa ei lasknud, kuna oluline oli, et pärast eilset kahtlast käitumist boksis jalutada saaks. Paraku ma stekki kaasa ei võtnud ja tunne oli, nagu hobune sureks kohe valjaste otsas ära, sest kõndida ei viitsinud ja üritas vaid pead alla sikutada, et rohelist näksida. Tüütusehunnik.

Aga tegelikult tekitab see tema käitumine natuke muret. Pole ju võimalik, et hobune, kes pea 2 nädalat on boksis seisnud, lihtsalt jalutab ja longib, ega isegi joosta viitsi. Tegu pole mingi vana kronuga, kellel kondid-ligesed haiged oleks. Hobune aga lihtsalt longib mul sabas ja vaatab küll rõõmsa näoga ringi, kuid pole vaimustuses, kui teda käe kõrval edasi utsitan. Imelik.

Homme panen valjad pähe ja kobin ilma sadulata selga. Jalutame nii, siis saan teda säärega edasi surkida. Traavi vast ei tee. Ciccio niikuinii ei luba ka, sest isegi, kui ta hobust ei tea, arvab ta, et ta tuleks kordel enne kergelt läbi ajada. Kordet aga teha on võimatu, sest ta vajab kordeaeda, aga seal on bassein praegu. Või tiik. Jah, ma juba kirjutasin sellest eelmine kord.

Teate, mis veel on maru kahtlane. Tosca, kes elab koos lambaga, on oma sabast ilma jäänud. Sabajõhvidest õigemini. Keegi oleks nagu ta saba imelühikeseks nüsinud. Ciccio ütles, et sellega on hiired hakkama saanud, kes oma pesasid vooderdavad. Lammas on kahtlane, sest lammas on ka varem hobusega koos elanud ja eelmine hobune oma sabast kordagi ilma ei jäänud. Ma ei tea, kas sel üldse peaks mingi põhjus olema, et lammas hobuse saba sööks. Aga et hiired terve saba maha võtavad on ka üsna kummaline... Või mis teie arvate?

Trenni tegin täna Andreale, aga plats on ikka paganama märg. Sõidus oli veel samal ajal kolm hobust ja neljakesi lompide vahel ukerdada oli ka Andreale raske. Aga nüüd on talveperiood, mis tähendab seda, et kui ei saja, kobivad kõik targad oma hobuseid materdama. Seega hakkab meil tihti jälle palju hobuseid korraga platsil olema.

Ja kas ma juba seda mainisin, et nende imbetsillide tõttu, kes õigeaegselt oma boksirente ei maksa, ei saa me ilmselt ka Verona hobumessile minna.. Esmaspäeval pidi C otsustama, kas saame minna või mitte. Raha tahavad ju kõik asjad, hotell, söök, sissepääsu piletid, kütus sinna ja tagasi ning loomulikult see hiigel kogus asju, mis me sealt ostma peaks. Aga kes teab.

Ning peagi algab pügamise ja tekitamise hooaeg. Oo, kuidas ma ei oota seda. Täna juba võeti uutelt hobustelt tekimõõte ja hämastav on see, et kuigi temperatuur on meie mõistes hobustele super hea, siis nad on juba omale metsiku karva selga visanud. No ikka enam 40 kraadi sooja pole, seega tõesti hakkab neile talv tulema. Aga pügamishooaeg võib tähendada mulle lisaraha, mis on loomulikult hea. Tekitamine.. Beh.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar