11 november 2012

Nii palju siis Veronast

Kurb uudis on see, et me ei läinudki Verona hobumessile. Mh. Noh. Mis teha, vähemalt tean, kuhu järgmine aasta novembris minna, kui mul peaks hullu moodi raha üle olema. Hea uudis on see, et varustuse ostmiseks peame me mingit poodi külastama küll. Sõltub nüüd, kas Ciccio pere vajab C abi siinsetel maaharimistöödel või mitte. Kui C kohalolek on oluline, sõidame üheks päevaks Catanzarosse, siit umbes 100 km. Kui C kohalolek nii oluline pole, sõidame kaheks päevaks mõnda teise regiooni, kus on suurem hobuvarustuse valik. Paraku on vist mõlemal juhul tegu Fouganza tootevalikuga, seega kõik asjad tulevad ühe firma omad ja Fouganza.. on minumeelest rohkem selline hobisportlaste firma. Aga noh, me tall polegi professionaalne, seega sobib küll.

**

Esimese lõigu kirjutasin paar päeva tagasi, just enne seda, kui mu netilimiit otsa lõppes. Hetkel kasutan mingit SOS varianti, mis hiljem minult intressi ka koorib. Seega pärast tänast pole mind jälle netis. Pean ootama 19.-ni.

Muidu.. Vahepeal sai mulle selgeks, et ilma netita on ka päris huvitav olla. Näiteks ma hakkasin kuduma. Mhmh, päris ära kammib nii... Aga tegin mingi valemiga omale mütsi ja nüüd on sall pooleli. Seega jah.

Täna avastasin, et ilmselt ei olegi ma õnnetu, et me Veronasse ei läinud. Leidsin mõned videod, mis tehtud laupäeval ja hulgaliselt kommentaare nende all, kus inimesed kirjutavad, et käisid kunagi messil, aga enam sinna ei lähe ega saa aru, miks see mess nii kuulus on. Vot nii. Video oli tehtud õues, n-ö koridoris, mis areenidele viib. Sinna on ka pealtvaatajad lubatud, nagu ma aru sain. Ja olukord näeb välja nii, et tunglevas rahvamassis paistab kaks hobuse pead ja nende taga kaarik kutsariga ka. Ei mingit groomi ees, ei mingeid hoiatusi, ei mingit eraldi ala hobustele ja inimestele. Ja siis järgmine kaarik ja järgmine ja mned ratsanikud. Hispaania hobused, kellel närvid niigi püsti ja asfaldil koha peal traavi tiksuvad, sest edasi ei saa minna ja kõige selle vahel inimesed. Needsamad lollid itaallased, kel pole õrna aimugi, kui ohtlikuks see situatsioon seal kujuneda võib. Aga ei. Kõigil suva. Ja mina, rumaluke, mõtlesin, et Põhja-Itaalia hiilgab oma hobukultuuriga rohkem... Njah.

Tallis muidu hakkasin vaikselt kordetamisega tegelema. Mendietat on lihtne kordetada, ta on igati tubli, ka siis, kui üle 2 nädala boksis on seisnud. Hoiab vabalt ühe käega kinni ja ei pidanud oma käe pärast muretsema.

Siis kordetasin aga Nearcot. See oli energiat täis juba platsile jalutades. Jõudsin kiirelt küsida, et kus me kordet tegema peame, jalutasime kohale ja kui korde lahti päästsin, algas rodeo. Tõsine rodeo, koos külgratsmetega. Hobusel oli nii kiire, et ma tõmbasin kordega oma kindlad katki ja sain korraliku villi omale, sest korde läbi peo libises. Rohkem pold midagi teha, siis hoia ainult positsiooni, et kui hobune peaks lolliks minema, jõuab keharaskuse kuidagi korde otsa suruda ja hobune oma territooriumil hoida. 

Nii käivad asjad sporthobusega, kellel on metsikult jõudu, energiat ja kelle kabjad jäid lõikamata, kuna sepp pikalt ei tulnud. Kui kabjad on pikad, siis peavadki hobused boksis seisma, eks ? 

Positiivne asi oli see, et ühel päeval Andreiale trenni andes, märkasin, et ta on kuidagi õnnelikum ja kuulab rohkem. Sõitis teist päeva La Luxiga ja talle on see hobune küll hiiglama hea. Võrreldes Toscaga, kellest pole enam ikka midagi järgi. Muidu Lux sõitis meil ka juba teist korda ilma selle šamboonita(gouge'ta tegelikult) Hobune on selline, et kui traavi veel ei oska alustada, siis ega hobune ise ka ei paku. Kui stekk kätte võtta ja mitte kasutada, siis aga hobune teeb traavi küll. Andreina on aga ilmselt mu jutust aru saanud nii, et mida vähem abivahendeid kasutada, seda parem sõitja oled. Seega esimese ringi alustab ta traavi stekiga, siis tahab mulle steki ära anda ja ilma proovida. Viimane kord see tal täitsa õnnestus ka. Võib-olla tal kasvab ka motivatsioon, kui parema hobuse saab. Igatahes oli ta tubli ja viimaks saime ka mõnest maalatist üle minna. Sai hakkama küll, veidi ligadi logadi on seal seljas, aga tahab aega saada. 

Eile tallis ei käinud, kuigi ilm oli super hea. Aga ilm oligi super hea ka põllul töötamiseks ja Ciccio pidi vanemaid maaharimistöödel aitama. Täna ilmselt ka kodus.

Aga täna on üks tore päev ka, mis oleks toredam, kui kodus oleksin. Täna on isadepäev. Hoidke oma isasid ja kallistage neid hästi kõvasti ! (:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar