21 november 2012

Nalja kah

Täna tahaks teile kirjutada lihtsalt ühe naljaka loo, mida eile tallis kuulsin. Ja muide, see on täitsa tõsi jutt.

Elli siis rääkis, et Angielo järgmine hobune Arthu(või mis iganes ta nimi ka poleks) on hakanud ka lonkama ja Angielo pidi tulema eile talli talle pindesid peale panema, sest see huvitav Veterinaar-isiksus oli soovitanud. Ciccio oli küsinud mehelt, kas too teab, kuidas pindesid siduda, sest ega see niisama lihtne ole. A vastas, et ei ole hullu, vet seletas ja ütles, et ega see keeruline pole. Niisiis. Eile teda talli küll ei tulnud.

Sama Vet-isiksus oli käinud Angielo kodus Rositat vaatamas. Pärast külastust muljetas Angielo, et diagnoosiks oli pandud süstikluu sündroom. Tagumistel jalgadel... C küsis, et kas tehti MRI uuring? Angielo siis pajatas, et ei... Veterinaar diagnoosis anesteesia abil. Mul juba kõrv kikkis, et näe, midagi see Vet-isiksus siis ju teadma peab.

Mäletan, et tegin Ulvile ettekande sellest haigusest ja sai uuritud, et tehakse lokaalne anesteesia süstikluu piirkonnale, mis valu tundvad närvid tuimaks teeb ja lonkav hobune seejärel normaalselt käima hakkab. Loogiline, valu pole, eks....

Nii.. Aga Elli rääkis edasi, et Vet-isiksus oli teinud mõlemale tagajalale anesteesia kusagile süstikluust paar luud kõrgemale ja mõne hetke pärast vajus hobune istuli. Siis vet vaatas hobuse pead(silmi, pulssi) ning pani diagnoosi - süstikluu sündroom.



Aga Angielo hobu-saaga jätkub... Ma kusagil mainisin, et ta Firenzest omale uue hüppehobuse ostis. Oli maksnud 2500 €, mis siin on ikka üsna pisike raha ühe hobuse eest. Ega's midagi.. Angielo aga sai enne hobuse saabumist omanikult looma kohta videosid, kuidas teda saduldatakse jne. Suure uhkusega tuli mees videot oma telefonist Cicciolegi näitama. Ciccio vaatas ja märkas, et hobusel üks jalg suurem kui teine. Ei tea täpselt, milline see paistes oli ja kust, aga paistetus oli järelikult nähtav. Angielo ütles, et jah, ta teab ja märkas ka, aga omanik ütles, et see ei tee midagi.. Pole nagu probleem.

C siis vaatab edasi ja oli märganud, et üsna suure hobuse kohta pidid kabjad üpris pisikesed olema. Elli seletas mulle midagi raudade numbri järgi, aga ma arvan, et seal ta eksis natuke ise ka. Lõppkokkuvõtteks ma nagu ei saanudki midagi aru ja ütlesin, et hobusele ju ei saa väiksemaid raudu alla panna, kui kabjad on... ? Elli ütles seepeale, et noh, kui sepp ikka pidevalt ja väikseks lõikab... Vot siis ma pidin küll tilgad püksi naerma selle lolluse peale.. Ah ning viimaks selgus, et see uus hobune on 20-aastane.

Ja teie küsite/imestate, kes ja miks ja kui palju siin hobustest teab. Vot niisugused ongi teadmised inimestel.

1 kommentaar:

  1. No ma ka algul kakkusin, aga ega nad sellest targemaks lähe :D

    VastaKustuta