02 november 2012

Elisa sünnipäev

Käisin täna tallis üle pika aja. Meil siin oli mõned päevad vihma ja muffigi ei saanud teha. Elli kirjutas ükspäev, et C koristab bokse ainult ja mul pole mõtet minna, kui ma oma väikse käekesega veel sitta visata ei saa. Täna aga ootasin, et mind tervitavad puhtad boksid tallis, kuid kus sa sellega. Kõik olid kakised ja puhastamata. Saepuru nimet otsas ja saabub ilmselt homme, seega saame kõik koos rõõmsalt bokse puhastada varsti. Mul poleks selle vastu midagi kui boksides poleks 30 cm kinnitambitud lehkavat sõnnikut.

Aga rõõmsam teema oli täna hoopis see, et Ellil on sünnipäev. Kuna ta mulle smsi saatis sisuga, et ta oma tähtsa päeva puhul laadis omale 5 € kõneaega (sest tal on kõneaeg alati tavaliselt otsas) siis tuli mulle pähe, et natuke kasulikum kingitus oleks talle kõneaega laadida. Panin talle ühe summa kaardile, mis tema meelest polnud just kõige väiksem. Ühesõnaga marssisin suure roosa kingitusega autosse ja ta juba lubas mind kingituse eest autost välja visata. Talle ei meeldi ta sünnipäevad. Ütlesin aga, et see suur kingitus ei olegi nii oluline, aga kontrolligu oma krediiti. Siis ta lubas mind juba päriselt autost välja peksta, aga oli ülimalt õnnelik, et tal nüüd pikemaks ajaks kõneaega jätkub (:


Elli arvas, et teen ainult kingitusest pildi 

Läksime talli ja seal oli La Luxi pere. Ema ja tütred. Ning Ciccio asjatas Luxi kallal, sättisid kordeks valmis. Seejärel pidi Elli kingituse avama. Kuidagi rebis ta paberi lahti täpselt nii, et nähtavale tuli hobune ilma Arese nimeta. Elli aga vaatas pilti ja hüüdis kohe, et see on Ares. No nii tore, et joonistus tuli äratuntav. :) Seda ma tahtsingi kuulda. Ellile väga meeldis. Cicciole meeldis ka väga ja Sabinale samuti. Tore tore.

C tegi kordet Luxile ja mina samal aja puhastasin Corintot. Nimelt sesis ta täna kuidagi nukra võitu boksis ja puherdas korra. Seejärel tõusis aga ise püsti ja oli selline uimane edasi. Puhastasin ta boksi natuke ja siis muutus ta väga elavaks, kuna ootas heina. Igasugused peristaltika helid olid tal ka korras, seega midagi hullu ei tundunud. Vihma ikka sadas, seega jalutama me ka ei läinud.

Pärast kordetas C Arest ja käis veel rahvast tallis juttu ajamas. Siis käisime hobustele müslit ostmas ja läksime talli tagasi hobuseid söötma. Kui C käis tagumises tallis ja Corinto veel müslit saanud pold, nägin, et hobune viskas uuesti pikali ja püherda. Kui lähemale läksin, tõusis püsti ja sõi edasi. Isu oli, seedimine endiselt töötas ja pärast tegi junnihunniku ka. Kõik toimib, aga hobune käitub imelikult. Pidasime targemaks ta õhtusest müslist ilma jätta ja hommikul saab natuke. Andsin ühe porgandi ämbrist, et ta öösel talli maha ei lammutaks, mõttega, et me ta söötmata unustasime. Ma ei tea, kas porgand ka päris hea mõte oli, aga samas polnud tal mingeid sümptomeid koolikutele ka... Üsna imelik.

Korra ona ta samamoodi käitunud. Päeval heitis maha, tõusis püsti, heitis maha. Seedimine oli kuulmise järgi korras ja kakas kah. Tookord sai õhtul väheke müslit, aga niisket. Hommikul oli korras ja pärast seda ei toimunud midagi. Peab ikka hobuse boksist välja ajama ja liigutama hakkama. Ega nüüd polegi midagi muud teha, tasapisi jälle töösse, homme jalutama ja ülehomme prooviks ehk kordet teha. Jama ainult selles, et kordeaed on küll nagu sukeldumisala, aga väljapool seda peaks topeltkordet tegema. Ei tea, kas käsi kannatab. Vaatab. Mõni päev võiks lihtsalt ilma sadulata sõitma minna, platsile jalutama ja kerget traavi tegema. Galopiga me niikuinii ei kiirusta. Tahan ikka topeltkordel seda galoppi lähemalt uurida ja filmida. Ehk saame sotti, mis selle komistamise põhjus on.

Ja kiisudele oli talli tekkinud plastikust ja papist väike maja. Täna õhtul oli neid seal sees 5... Kui arvestada, et meil 21-22 (no me pole päris kindlad) kassi on, siis läheb meil veel 3 ja pool maja vaja :D



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar