14 oktoober 2012

Väike uimane hammasteta eesel

C jooksutas veidi Mendietat, sest selle jalg on boksis seismisest ja pikalt rautamata olemisest paistes. Mina mõtlesin Corintole topeltkorde põhitõdesid õpetada. Panin sedelga selga, korde suulisesse ja teise korde välja poole, sedelgast läbi ja üle selja. Mõtlesin, et las tolgendab niisama. Tasapisi aga hakkasin kasutama ka n-ö välimist ratset ja siis panin sisemise ka sedelgarõngast läbi. Küll aga ülemistest rõngastest täna. Suunamuutmist proovisin läbi ohjamise ja saime hakkama. Tubli poiss. Käitus väga hästi ja pold see topeltkorde mingi keeruline asi talle. Ei tea, kas varem ka tehtud või oli see loomulik, sest normaalne reaktsioon korralikult ratsastatud hobusel peakski ju selline olema.

Järgmine kord viin välimise ohja ümber tagajalgade, äkki saab veidi rohkem aktiivsust nõuda. Aga järgmine kord võib topeltkordet vabalt ka väljaspool kordeaeda teha, sest siis saab teda mõlemast ohjast juhtida ja ei keera mulle oma totut nägu. C ütles, et varem on seda hobust koguaeg lihtsalt aiaga piiratud alal jooksutatud, sepärast ta arvab, et võiks platsi peal poole pealt minema kõndida.

Lõpetades ma hobust enda juurde ei võtnud vaid suunasin ta enda ees ohjates kordeaiast välja. Tegin platsil ühe pisikese ringi , sest plats oli mega ligane ja sopane ning ohjasin ta talli, pesuboksi. Väga kuulekas poiss.

Corinto nägu pestes vaatasin talle suhu ka natuke. Teate, kui kole vaatepilt seal oli. Tal on hambakivi ? Ja tal on ülemine vasakpoolne esihammas murdunud, igeme lähedalt, nagu tal polegi seal hammast. Ja parempoolne ülemine kihv on pooleks. Päris inetu. Aga ma olen vist maininud, et ta on künahaukaja. Ikka igale poole rebib boksis oma hambad taha ja äkki on sellega seoses hambast ilma jäänud? Või ma ei tea, ei hakka oletama.

Tegin temast täna pildi ka, aga ei ole hea koht pildistamiseks see pesuboks. Natuke nagu eesel on. Väike uimane hammasteta eesel...



Kulm rullis on hea olla, eks.

Elektra käis ka täna 30 min sammu trennis. Kaotas alt kaks rauda ja kolmas loksus ka. C võttis vaevaks värkida ja ise rautada. Kuigi teen panuse, et peagi kaotab ka esimese vasaku raua alt.

Luisa käis täna sõitmas. Piero hobusega sõitsid Matteo ja Giorgia jälle. Meie ei sõitnud, sest plats oli sigalibe. Luisa ütles aga Matteole : sa peaks õnnelik olema. Pinnas oli täna raske ja su hobune töötas seal hästi. See on hea trenn tema jalgadele. Khm. Nii et kõik, kullakesed, künnipõllule ratsutama. (Lapsed, see on iroonia)

Aa, ja teate, milliseid inimesi siin veel leidub. Istun mina pesuboksi nurga peal, kui C Elektrat rautas. Tuleb mingi kutt, lohvakad teksad jalas, lilla t-särk (ilus lilla oli) ja selline stiilne soeng peas. Küsib minult, et kas Franco Iorio (Ciccio) ka siin on. suunasin ta Ciccioni ja veel mõtlesin, et mis selline kutt siit küll otsib. Tema tuli küsima, et kas C omale groomi ei otsi. C ütles, et tal juba on groom, viipas minule. Kutt vaatas mind, et misasja, mingi plika või. Ja siis hakkas sealt tulema teksti. Üli kiiresti ja kutt ise tallus koridoris edasi tagasi. "Aga mida tema siin teeb? Mina oskan kõike, ma teen bokse, puhastan hobuseid, panen valmis ja sõidan ka. Ma olen nii hea, et ma saatsin ühele tähtsale Põhja-Itaalia ratsutajale oma CV ja ta kutsus mind enda juurde. Ma hüppan ka. Olen 80 cm hüpanud hobusega. Jaa, ma olen suurepärane võimalus. Ja ma olen juba pikka aega ratsutanud, alustasin 2 aastat tagasi. Praegu on küll tagasilööke, ma praegu hobuseid väga puhastada ei taha, üks hobune lõi mind jalaga puusa piirkonda ja ma natuke kardan, aga ma olen suurepärane tööline." Ja juttu jätkus kauemaks...
Kuigi ma ei saanud aru, milles on probleem, miks ta juba Põhja-Itaalias pole ? Igatahes Ciccio soovis talle edu sinna minekuks ja ütles, et kuigi ta on tõesti super groom, siis temal olen juba mina olemas ja peab oma töö otsimisega kusagile mujale suunduma. Vot Sulle pettumust. Kutt ei öeld mulle lahkudes head aegagi. Loodan, et ma teda kusagil pimedal tänaval ei kohta. :)

Ning lõpetuseks näiteid kujundmagamisest.


Koos on hea


Kahe tooli vahel saab ka magada

1 kommentaar: