14 oktoober 2012

Meil sadas vihma

Noh, kaks päeva sadas meil ka vihma, reedel ja eile. Reede õhtul käisin aga hiinakas šoppamas. Leidsin omale talli mingisugused püksid, sest ratsapükse on mul ju ainult üks paar. Enam ei ole õues nii soe, et hommikul pestud riided pärastlõunal talli kaasa saab võtta. Leidsin veel veidi nänni, mida vaja ja jalutasin kodu poole tagasi. Soe oli ikkagi, vihmast hoolimata. Ilus õhtu. Pärast läksime C-ga jäätist sööma ja käisime apelsini-raksus... No tänava ääres oli üks kena apelsini puu ja elus esimest korda sain proovida, mismoodi maitseb täiesti toores ja roheline apelsin. Maitselt umbes nagu sidrun, aga seal on hullu moodi vitamiine (:

Eile hommikul oli isegi ilus ilm veel, kuid vaikselt hakkas sadama ikka. Sellest hoolimata läksime talli ja Ciccio ütles, et Andrea tuleb trenni. Noh, Elli arvas küll, et jääme vihma kätte. Veidi tibutas, aga kutt ennast sellest segada ei lasknud. Kuna Ciccio ise Aresega sõitis ja rohkem inimesi tallis polnud, saime Andreaga ka viimaks suurele platsile sõitma minna. Panin talle sinna koonused üles ja käskisin hobust otse hoida ja nurkades siis ainult pöörata. Ma ei taha näha, et siin on järgmine sõitja, kes ei saa aru, kuidas hobune on otse ja teeb platsi peal vaid üht suurt ringi - sõna otseses mõttes, sest meie platsil polegi väga võimalik otse sõita. Seal on nii palju takistusi ja puid.

Aga Andreale oli Elektra sirgelt hoidmine tõsine katsumus. Tegelikult ka seetõttu, et keegi teine ei sõida Elektraga otse ja hobune on harjunud üht ringi väntama. Aga tasapisi. Muidu mu trenn sisaldas eile lauset : "Ära vaata kuidas Ciccio ratsutab." See on vist paha, jah? Aga noo palun siis ärgu näidaku ette, kuidas hobust ratsmetega suust väänata nii, et käed on tisside kõrgusel. Järgmine kord ütlesn Andreale, et kui ta 130 võistlema hakkab, siis tehku oma kätega mis tahab, aga praegu peab need paigal ja madalal hoidma ning hobust ainult natukene ratsmega mõjutama. Seega jah, suht naljakas oli eile ning Elektra tegi 40 minutit ainult sammutrenni. Küsisin Andrealt ka, kas talle sobis, sest meil ju mõned siin tahavad ainult traavida. Ta ütles, et kõik on super ja ta on õnnelik, et mina talle trenni annan, mitte Ciccio. Üldse ta kiitis mind natuke liiga palju, mul hakkab imelik vaikselt. Elli ka viskab nalja juba.. Itaallased.

Lõpetades hakkaski sadama kõvasti. Elektral pidin ainult jalgu pesema, sest ta pold märg, aga pesus käies sai märjaks, sest pesuboksi katus on ainult katusekividest ja see laseb läbi. Normaalne. Talli oli veel La Luxi pere tekkinud, Alessandra puhastas oma hobuse talli vahel ära, et õppida ja kogemust saada. Mina tahtsin Corinto boksist välja võtta, aga sadu ei lõppenudki ära enne kui pimedaks läks. Seega puhastasin sadula ja kaitsmed ära. Andsime hobustele söögid ette ja siis rääkisime La Luxi perega lihtsalt üle tunni aja talli vahel juttu.

Ahjaa.. Piero ja Luisa käisid ka tallis. Mittemidagi tegemas. Aga tegid nägusid, kui kuulsid, et C-l ikka õnnestus vihma-pausil ära ratsutada. Siis istusid maha, tegid oma hobustele söögid ja mängisid niisama lolli. Sõna otseses mõttes. Ma saan aru, et nalja peab saama, aga need täiskasvanud inimesed vanuses 38-40misiganes on küll natuke üle mõistuse. Luisa on meil ju ka iPhone 5 kätte saanud ja otsib tähelepanu sellega nagu väike laps. Iga päev mängib sellega tallis nüüd ja kui ilmast rääkisime, siis ta kohe krabas oma ime-telefoni ja võttis neti lahti. Eile käskis Pierol endast pilti teha talli vahel, tegi aga juuksed lahti ja pluusikaeluse laiemaks ning poosetas hullu moodi. Siis toppis oma pusa Pierole selga ja naeris, kui naljakas ta sellega välja näeb. Eelmine nädal nad mängisid platsi peal lolli, Piero pani Luisale korde ümber kaela ja ajas piitsaga takka, et too hüppaks... Pärast talli vahel hüppas Luisa Pierole kaksiraksi selga ja nõudis traavi. Mainin, et Luisa ei ole just kõige väiksem naisterahvas. Ja seda kõike siis, kui tallis on parasjagu hulk inimesi, et ikka tähelepanu saada.

Ah ja veel kurtis Elli mulle Ciccio kurba saatust. Reedel, kui õhtu poole ilm ilusaks läks, saabus talli ikkagi Serena-preili, kes kangesti ratsutada tahtis. Ellit pold tallis, aga Cicci helistas Ellile pärast trenni ja oli viha täis, et tema sellele neiule enam trenni ei anna. C oli üsna närvis olnud, sest Serena ei tee mitte midagi õigesti ega kuula mitte midagi, mida C talle ütleb. Ta polnud Elektraga galopis hakkama saanud. Mis on müstika, sest tavaliselt neil probleeme pole. Aga Elektra ka loll pole, kui edasi ei aeta, mida temagi siis jookseb. Igatahes oli C öelnud, et ta tahaks Serena minu trenni saata, kuna tal pole enam jaksu seda makaronijalga õpetada.

Ning Andreina, järgmine neiu, kes trennis mitte midagi ei kuula, kuid küsib, et millal ta hüpata saab, saatis Ellile sõnumi. Tema tahab hüpata ja tema enne trenni ei tule, kui saab mingi teise hobusega sõita kui Toscaga. Eestis on vist väga lihtne - keksmine sõrm on see, mis sellisele edaspidi teed näitab. Ootasin siis huviga, et kuidas meil olukord laheneb. Aga Elli oli saatnud smsi, et Cicciol on trennide jaoks Tosca, mis on tema temale praegu sobiv hobune ja kui ta temaga ratsutada ei soovi, siis võib ka näppu imeda.. Tema ei ole sobiv ratsanik, keda La Luxi selga lasta. Lux paistab hea hobune olevat, Erica ja Andrea võivad proovida, sest nemad tahavad õppida, aga Serenad ja Andreinad sinna klassi ei kuulu. 

Niisugused lood. Tegin eile paar klõpsu tallist ka, aga kuna õues oli juba pime, siis ma loodan täna näiteks paremad pildid teha ja teile postitada (:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar