01 november 2011

Pikalt laialt viimastest nädalatest Säreveres

12. oktoober

Hoolduse tundides õpetasime hobuseid treileriga. Maneežis oli auto ja treiku ja meil olid Belive, Bermuda, Bassira, Anessa ja Sonett. Jalutasime sisse välja ja tekitasime kaeraga reiku vastu veidi huvi.

13. oktoober

Ratsutamas käisin Sonetiga. Katil oli Akira ja Kertul Leedi. Sonett on meil väike murelaps. Ei meeldi sellises olekus hobusega tegelikult sõita, kelle probleemi ei tea. Igaljuhul sõites ütles Reet, et ma ratset tugevamini võtaksin ja teda painutaksin seal väikeses maneežis ülipehmel pinnasel. Minu arust see hobune väga ei kannagi end.

Harjutus nägi lõpuks välja selline:

CXA keskliin, X-s peatus, paremale
KEH kaar, paremale
MK diagonaal, vasakule
BXE keskel kolm sammu, kui traavis, paremale
CXA keskliin, X-s peatus

Pärastlõunal hoolduses egime preijalgu korda. Võtsime ka fööni appi, et jalgu kiiremini kuivatada ja harjutasime hobuseid kaera abil fööni mitte kartma. Lõbus oli vähemalt ja hobused said ka uue kogemuse.

14. oktoober

Hoolduse tundi olin kuidagi üks jäänud. Tegin konspekti hobuse venitamise kohta ning vastasin Tallinn-Viin hobuse transpordi planeerimise ära. Seejärel tõin Soneti ära ja mängisime läbi situatsiooni, kuidas temaga Tartusse sõita. Täisvarustuses treilerisse jalutamine. Sonett saab sellega ilusti hakkama. Hobune maha, asjad ära ja koplisse ning võisin ratsutamise tundi minna. Seal vaatasime videot hüppeharjutustest ja fuleede lugemisest. Jaa siis võiski kodu poole minema hakata.

Laupäeval käisin Rock Cafes peol ka (: See oli lihtsalt mainimist väärt praegu.

17.-23. okt

Selle esmaspäevaga algas üks huvitav nädal. Suurt nagu ei saanudki midagi korda saadetud... Õhtul käisin Paides inglise keele koolitusel.
Teisipäeval käisin ervishoius. Hingamisteede teema.

Kolmapäeva hommikul pakkisime endid ja hobuse kokku ning asusime Tartu poole teele. Sonett arsti juurde. Sõit sujus õnneks ilusti. Tartus ei tahtnud meie tupsujalg hoonesse sisse minna, kliiniku koridor ei paistnud just kõige meeldivam talle. Meelitasime ta kaeraga ikka boksi ja arstid tulid teda uurima. Kohal olid ka tudengineiud. Omaette teema ikka.

Paar pilti sai ka klõpsitud nii Sonetist kui vaikselt kliinikus ringi luurates. (Aga mu nett keeldub neid praegu üles laadimast)

Kokkuvõtteks oli see lugu, et diagnoositi lai hambavahe, kuhu toit pidama jääb ja seetõttu on hobusel igemepõletik. Lõualiigestest pilti ei tehtud, kuigi Ulvi oli selle palve kirja pannud. Olgu, järelikult tuleb hammaste vahe laiemaks viilida.

Tagasi tulles sõitsime Viljandist läbi, käisime ratsavarustuse poes ja ostsin Aadule uued päitsed ka.

Reedel oli terve päev Astraga, valmistusime ja valmistasime ennast laupäevaseks ponidepäevaks ette. Laupäeval toimus ponide hindamine. Silusin enne maneeži ära, pandi rada üles ja eraldati hindajate ala. Igaüks meie kursuselt pidi kolme poni hindama. Pärast oli hindamiskoosolek, kus oma hindeid kohtunike omadega võrdlesime ja arutasime, miks keegi nii arvab. Selgitasime välja võitjad ja oligi päev korda läinud.

Kahju oli, et mõned inimesed endid nii targaks ja tähtsaks peavad, et isegi maneeži ei sobi pärast koristada. Tegelikult oleme me võrdsed õpilased praegu kõik, see ei loe, kui palju on kogemust, tarkust, vanust ja tähtsust. Kui õpime teist aastat sama õppekava järgi ja meile on antud ühesugused kohustused, siis on meie roll Särkus võrdne.

Õhtul oli ühikas ka väga lõbus Lausa nii lõbus, et pühapäeval oli ärgates imelik olla. Pühapäeval külastasin Jõgeva linna ja see oli ka nii omamoodi, et jälle oli naljakas. See selleks...

Uus esmaspäev, 24. okt, algas rohumaaviljelusega ja selle kontrolltöö vastamisega. Teisipäeval tervishoius töö ja ratsutamises töö ja järeltöö. Kolmapäeval viimased hoolduse tunnid, kus rääkisime klippamisest ja pügasime Safil karvu vähemaks. Mõlemad hoolduse kursused sain 5. Õhtul käisin jälle Paides ja Neljapäeval oli 4 rohumaaviljelust, pärast mida me koju saime, sest reedel oli iseseisev töö.

31. okt. Ruhumaaviljeluses jälle kt. Õhtul käisime Paides ja kuulsime juba midagi oma praktikale mineku kohta.

Teisipäeval tervishoidu päris mitu tundi, kus Siiboja tuli Soneti hambaid korrastama. Need olid ühed huvitavamad tervishoiu tunnid jälle. Arstid jõudsid järeldusele, et asi ei ole siiski hammastes. Hambad said hoolega viilitud, vahe süvendatud, et kogu sööt sealt välja tuleks ja susikad ka väljas. Asja probleem paistab olevat mälumises endas ehk siis lõualiigeses. Narksis hobuse lõualuud liigutati küljelt küljele ja see näitas, et ühele poole ei liigu lõualuu normaalselt, selleks et liiguks n-ö lõpuni, peab hobune suu avama ja seetõttu söödapallikesed suust pudenevadki. Kui asi oleks hammastes, siis oleks olukorra paranemist näha kohe, kui ta on toibunud. Õhtul jalutasime tallist läbi ning Sonetil oli söödahunnik ukse ees jälle... Ilmselge siis.

Õhtul käisime Mirja-Mai juures ka istumas ja kooki söömas. Viimane istumine enne praktikale minemist.

Kolmapäeval käisin rohumaaviljelust vastamas jälle ja Paides. Sain lennubroneeringu ja reisikindlustuse. Itaalia keele vestmiku ka. Lõpuks hakkas juba kohele jõudma, et ma päriselt lähengi Itaaliasse!

Neljapäeval võtsime ratsutamise tunnist hinded õpinguraamatusse, siis käisime Katiga Särevere tanklas jäätist ostmas ning läksime noorhobuse tundi. Sealt lasti meid veidi varem ühikasse ning jälle oli vaba aega. Tegime tervishoius jälle kontrolltöö ja läksime talli. Kokkuvõtvalt on Saagal äge bronhiit ja Laguna köhatamine on hullemaks läinud. Mõlemad elavad vabapidamistallis. Rohkem pole vaja öelda.

Veel viimane õhtu ühikas ja natuke naljategemist ning reede hommikul suhtlemise tundidesse. Võtsime viimasest koolipäevast sel aastal viimast ja isegi rohumaaviljelusest lasti meid varem minema. Pakkisime viimased asjad, ütlesime head aega ning tulime Säreverest tulema.

Nüüd üks vaba nädal ja stardin 13. november Tallinnast minema (:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar