22 detsember 2011

Ragazza felice - õnnelik tüdruk

Mind võib nüüd ka jälle elavate kirja lugeda. Eile käisin esimest korda üle pika aja väljas. Plaan oli natuke ostelda ja õhtusöögile minna. "Natukesest ostlemisest" sai kaks rasket kilekotti ja ... 37 € kulutus. Vähemalt olen ma valmis tegema tiramisu kooki, piparkookide glasuuri ja jõuluõhtuks kodutoidu sarnast sööki, kui peame siin kahekesi istuma. Külmkapp sai ilusasti täis ja nii suurt šopingut enam sel aastal ette ei pea võtma.

Üle pika aja oli naljakas vaadata inimesi tänavapildis. No ma ei tea, inimesed on naljakad. Õhtusöögi ajal vaatasime noori itaallasi, kes pidasid sünnipäeva restoranis.. Vaikides sõime Mariiga oma pitsat ja lihtsalt vaatasime. Ning on teiega Eestis juhtunud sellist asja, et jooksed kahe poekotiga bussile, näed kuidas see peatuses suuna sisse lülitab ning ära sõidab. Sa isegi ei jookse bussile, vaid lepid faktiga, et oled maha jäänud... Ent siis peatub linnaliini buss 20 m pärast peatust, avab uksed ja ootab. Milline kergendus.

Koju tulles hakkasin piparkooke küpsetama. Panime jõululaulud mängima, küünla põlema ning lõime väheke jõulumeeleolu. Esimese plaaditäie kõrvetasin muidugi ära, aga oligi maja piparkoogi lõhna täis siis. Teised tulid enamvähem, aga glasuur peale ja ega itaallased tea, mis maitsega need olema peavad (:

Olgu olgu, tegelikult on nüüd tuju päris hea. Hommikul vaatasin, et Marii on jälle koju jäänud. Tegelikult oli juba plaan ratsavarustuse poodi minna, et Marlon oma sadula saaks. Siiski tuli tal midagi vahele ja minek jäi ära. Elli saatis Mariile smsi, et täna on nii külm ilm, püsige kodus ja ärge tulge talli. Nojah. Ei läinud siis.

Õhtul käisime söömas ja Ipanemas kohvil. Mu lemmik barman oli tööl ja küsis ka mu tervise kohta. Inimesed on nii hoolivad.. Või jätavad endast vähemalt hooliva mulje, see mulle siin meeldib. Koju tulles sain veel häid uudiseid. Nimelt MESi poolt saan 50 € preemiat, kuna keskmine hinne on olnud kõrgem kui 4,0 koguaeg ning see summa ei kuulu hiljem tagastamisele.

Miksri saan ka homme õhtu Raffaelelt laenata, siis saab piparkookidele glasuuri teha ja tiramisu kooki viimaks! Kõik asjad on olemas. Need õiged biskviitküpsised ja mascarpone ning loomulikult amareto liköör, mida leidsin ainult hästi suure pudeli. Noh, ega see vist niisama väga juua ei sünni, pole eriline likööri fänn. Aga koogi ja küpsetiste sees on hea. Seega ootan homset. Teen pilti ka siis (:

Ilusat jõuluootust kõigile teile ka (:


Ps. Jägermeistri leidsime ka poest. See seisab nüüd sügavkülmas mu tigude kõrval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar