25 detsember 2011

Jõuluõhtu Itaalia moodi

Äkki pildid räägivad täna rohkem minu eest. Ent eile õhtul käisime restoranis, saime sealt toidu kaasa. Kokku 6 keedumuna, 6 pakki fetajuustu, 2 tavalist juustukäntsakat, praetud.. see juurvili, kartulivormi, apelsine ja ananass. andsin neile meie poolt siis piparkooke ja selle peale toodi meile ka suur pudel veini kingituseks (:

Kell 8 läksime Ciccio juurde. Pidusöök... oh pidusöök. Esmalt spagetid kalahakklihaga. Seejärel sai kolme erinevat kala, rannakarpe, krevette, kalmaari, mõõkkala, mingit õlikastmes saia ja porgandihautist, kalmaari koos tomatitega... Juurviljahautis.




Kui oli aeg magustoite süüa, toodi ka sellist ... vilja. Välimuselt nagu suur sibul, olekult nagu kapsas, kuid maitselt nagu lagrits või aniis. Ma pean järgi küsima, mis selle asja nimi oli, kuna see oli väga huvitav maitseelamus.


Pühade keeksist on tehtud jäätise tort... See pruun ja valge on seal jäätis... maitse oli hea, kuid kõht oli juba liiga täis selle söömiseks. Ees pool on paisutatud mingisugusest viljaterast maiustus, mis on mee või karamelliga üle valatud ja peal on kirsid. Lisaks oli veel virsikumoosiga kooki, Elli tehtud šokolaadikooki ja minu viidud tiramisu. Tiramisu küpsis oli vähe vedel selle immutamise tõttu, aga muidu oli päris söödav. Kahju, et seal süüa nii palju oli, muidu oleks võinud ainult tiramisut süüagi.

Veel oli sellest pühade keeksist tehtud.. kompositsioon. Sokolaadiga ja ma arvan, et martsipaniga oli koostatud seik Jeesuslapse sündimisest. Kahjuks ei ole sellest pilti.



Miks ma seda pilti igal pool jagan, jah? Sest keskel, mustas ülikonnas on Ciccio vend, kes näeb välja nagu mõnest filmist väljakaranud maffioso. Tal on pisike pats ka selja taga. Tõeline Itaalia.


Viimane on maffiamehe pruut. Ei ole abielus, vist ei ela ka koos, sest Ciccio vend peaks kodus elama. Ah, kes neid asju siin teab. Üks vahva naine on igaljuhul. Pildil mängib jõuluvana.

Jõuluõhtuga on lood suht samad, ikka istutakse, süüakse, vaadatase televiisorist jõulukontseti ja Rooma paavsti, kell 12 aga hakatase üksteist õnnitlema, kui esimene jõulupüha on saabunud. Siis tuuakse kovi ja hakatakse kingitusi jagama alles. Pärast seda lobisetakse veel sutsu ja minnakse koju ära.

Meid toodi ka koju. Magama ei tahtnud minna veel, sest kõht oli hirmus täis ja olemine raske. Kahjuks maksis liigsöömine kätte ja kõiksugu uute asjade proovimine. Pärast kaht tundi magamist läksin sinna, kuhu kõik jala lähevad ja tuldud teed pidi leidis jõuluroog oma koha... Täna on paastupäev.

2 kommentaari:

  1. Kle see sibula moodi asi on ju fenkol! :D

    VastaKustuta
  2. Ah see ongi see apteegitill :D Tänud, Kaido, et mu müsteeriumi lahendasid ;)

    VastaKustuta