12 aprill 2011

Nädalavahetusest Nennuga, praktika 6. ja 7. päev

Ega laupäev mingi lihtne päev ei olnud. Käisin esimest korda elus Rakveres ja koeranäitusel ka. Sealkandis oli ikka põnev elu ;)

Kodus proovisin pehmel põllunurgal natuke Nennuga tööd teha. võtsin tavalised ohjad ja proovisin, kas Nennu ka topeltkorde süsteemile pihta saab. Ohjad on meil üpris lühikesed, seega pidin ise üsna palju jooksma. Natukene proovisin sammu, traavi ja tiba galoppi ka. Jalutades tegime peatusi ja harjutasime seismist, et ta rahulikum oleks.

Pühapäeval tegin rakendivarustuse korda ja natuke ohjadega ette. Tiba tegin galoppi ka jälle, et rahulikumaks hobust saada. Harjutasin ka peatusi ning sellest oli abi. Tavaliselt on tal komme minema tormata, kuid saime käru ees ilusasti sammus kohapealt ära. Ka peatused tulid välja. Tavaliselt ta rahmeldab palju ja hakkab juba peaga vehkima või jalaga kraapima, aga hetkeks saime täieliku peatuse kätte. Jäin väga rahule.

Praktikast.

Esmaspäev. Hobused välja, nati riisumist, tegin oma kolm boksi.. Õigemini 2, sest Alje oma nobeda tööga oli Theodori boksist juba üle käinud. Hobused sisse ja pärast Rosinaga sõitma. Meil müttas vist üks noorhobune korde peal ja natuke olin ise seetõttu krampis, kuna kartsin tema trikitamist. Tüdruk oli aga vana rahu ise selle kohapealt. Olin krampis ja siblisin jälle liiga palju seljas. Ülle seletas ka , mida tähendab, kui hobune jookseb minu ees. Kui ma ennast ülakeha ettepoole kaldus kergendan, olen ise eespool hobust ja vean puusaga hobuse tagumist poolt järgi, nii on palju raskem tervet hobust kontrollida. Kui olen sirgelt ja vaagnast veidi pööratud, et istmikuluud on sügaval sadulas, liigubki hobune minust justkui eespool ja kontrollin teda paremini. vot. Kell 14.00 sain koju.

Teisipäev. Tänased toimetused olid kõik teada, Ülle ei tulnud. Riisusin kopleid, heina, vahetasin hobuseid jne. Puhastasin ka Jumbo tekki karvadest ja viisin pärast kuivama. Ta on selle ikka puhta ribadeks lammutanud. Harjasin hobuste päitsed ka mudast puhtaks. Siis tutvusin söötmisega. Kas suurt nõud on söödakärus. Üks on tavatoit, mis on niisutatud teraviljade segu ja teine kuiv muljutud kaer. Siis on mõnel hobusel veel eraldi leotatud söödad ja paljudel omad graanulid või müsli kuskil boksi ukse juures. Aitasin sööta jagada. Pärast puhastasin veel oma tunnikaid suurest mudast, kontrollisin nad üle ja läksin koju ära.

Nüüd on veel uudiseid. Kui Tuvit ruilas näen jälle, lepime aja kokku, millal ta saaks Aadut kärpima tulla. Ehk siis munandid maha. Ja võib-olla sikul ka :) Nennule tahaks mineraali ka ära tuua.

Pilte tegin ka, aga need ei ole veel arvutis.
Ahjaa, esmaspäeval jalutasin mööda koplit korde otsas Aaduga ka. Püüan teda siis rakkes hoida, nüüd ju ilusad ilmad tulemas ja selle suvega peaks midagi selgeks ka saama. Ta oli muide nii tubli, et täitsa imestasin. Ehk on hoopis asi minus ka, et ma oskan hobust juba natuke paremini jälgida ja nõuan natuke lihtsamaid asju korraga. Tore oleks :)

Igaljuhul. homme 8 talli, sõidame enne tööpäeva algust juba.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar