06 aprill 2011

3. päev

Veelkord aseme tegemisest. Täna näitas seda Eha isiklikult. Jumbo on hobune, kellel võib loigud ära korjata üle päeva. Homme näiteks ei korja, ainult junnid. Ja tagant puru ette, seinaääred puhtaks nii palju, et kõik lauad saaksid hingata, jootja alt õhemaks ja keskele paksem kiht. Uus puru ette serva, sest hobune ise veab selle jalgadega laiali. Vot nii. Boksi tegemine on selline mõttetöö, et vaadata, kuidas hobusel ikka parem oleks, nagu Eha mulle täna ütles. Ja Reinu tallist pidin endale hea plastikhargi laenama edaspidiseks.

8.30 läksin talli. Ülle käis kopleid kontrollimas ja üks koppel juba ei kannata hobuseid. Point selles, et murukattega koplid pannakse lume sulamise ajal kinni, et pinnas saaks taastuda, rohi kasvada ja ei tekiks mingit mülgast. Õue läksid Jumbo ja Elter ning viisin Draakoni ja Kalou esimest korda koos. Head pisikesed. Siis viisime Tarzani ja Theodori koos Üllega ja viimasena Rosina. Täna olid nad tekkidega ja kaua polnud. Eha pärast näitas, kuhu tekid kuivama panna.

Aitasin saepuru tunnikate boksi vedada ja tõin nad seejärel sisse. Rosin, Tarzan, Theodor, Kalou ja Draakon koos, Jumbo ja Alje võttis Elteri. Siis Tholt tekk Iidolile, Fränckil vahetasin ka talliteki õueoma vastu ja kui välja hakkasime viima, oli meie koppel juba hõivatud. Margit tõi oma hobuse juba sisse, kuid ütlesin, et kaks hobust tuleksid tunniks ajaks veel. Ega mind väga armsa näoga ei vaadatud, kui noh. Viisime Aljega hobused välja, siis panin tekid kuivama, puhastasin natuke Orlando harjasid ja võtsin sealt lakakammi. Tõin Jumbo välja, puhastasin teda, harjasin laka ja nühkisin lahtist karva maha. Kitkusin lakka õhemaks ja lühemaks. Täitsa normaalne jäi, aega võttis, kuna lakk oli ikka päris pikk ja paks kaela keskelt. Lõpuks oligi hobuste lõuna käes ja Jumbo tahtis heina sööma minna. Jäin koridoris kärule ka ette, seega panin ta boksi tagasi. Puhastasin harjad ja pühkisin karvahunniku kokku. Aitasin põrandat pühkida ja siis oli juba omal lõuna käes.

Tagasi tulles sõi Jumbo ikka heina ja tallis oli vaikne. Mõtlesin, et ehk saan boksis ta saba lühemaks võtta, kuid see oli nii paks, et ühe lõikamisega hakkama poleks saanud. Nojah. Läksin siis koju hoopis.

Õhtul helistas Ülle ja kontrollis ka, kas sain hakkama. Homme hommikul teda jällegi pole ning lubas ka vihmasadu. Seega hobuseid ei pea välja viima siis. Lähen nendega maneeži jalutama, et oleks parem bokse teha. Rosina ja Tarzani võin ka kordele panna. Kui vaba aega tekib, siis teen tunnikaid korda.

Pärastlõunal läheme ratsutama :) Seega loodan homme kirjutada muljeid, aga ei tea, mis ajal koju jõuan ning kui väsinud olen. Igaljuhul ma pean end kokku võtma mõnes osas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar