14 aprill 2011

9. päev

Hommikul hobused välja, tibake heina ka kõigile ette. Kraapisin seda kohutavat jääd ka heina ja junnide alt välja. Tegelikult peaks koplite riisumise pärast võistlusi ette võtma.

Tegin bokse. Vahepeal käis Eha mulle ülesandeid jagamas. Võistluste boksid (9 tk) on väikse maneeži otsas. Pidin koristama, boksid üle vaatama ja maneeži kaunistustelt jõulunänni ära korjama.

Lõpetasin boksidega, riisusin heinad kokku, vahetasin Jumbo ja Elteri Iidoli ja Fräncki vastu. Fränckiga on nimelt seesugused lood, et täna oli kolmas hommik, mil ta hommikusöögi alles jättis. (Tänane bokside tädi ei olnud küna ka ära puhastanud, seega tegin seda ise) Fränckil oli eile nina vähe tatine ja täna veel rohkem, seega kaugele koplisse ei saanud. Kell 12 tõin kõik hobused sisse, kuna siis on neil suur joogijanu juba. Alati on Tarzan, Theodor ja Draakon need tüübid, kes jootjat sahistama lähevad.

Püüdsin ka Andrese vahepeal kinni. Leppisime kokku, et järgmine teisipäev umbes kella 3 ajal tuleme praktika käigus minu juurde ja vaatame Aadut. Ehk on meil midagi, mida ära lõigata. Sikk siis ehk ka, kuna Andres ütles, et ta pole seda tööd enam kaua teinud :) Subli söödakoti tõin ka ära. Siiboja käis täna varusid täiendamas.

Enne lõunat riisusin siis võistlustalli esise ka ja läksin sööma. Tagasi tulles pesin ka jootjad seal tallis ära ja vaatasin kõik boksid üle. Pühkisin väheke ja koristasin sodi. Vahetasin riided ja Ülle andis tänaseks Iidoli.

Jalutasime natuke maneežis ühe trenniga ja tegime üleminekuid. Läksin ka teise trenniga õue. Platsil sõitsime, nii palju ruumi. :) aga endiselt, ma ei oska oma kätega olla, kipuvad liiga kõrgele tõusma, või siis hoian neid ise all. Siis kipun kergendama ikkagi ise, mitte ei kuula hobust ja lükkan teda kehaga edasi. Ma ei tea, vanad kombed on nii juurdunud, et raske on lahti saada. Galoppi tegime ka muidu.

Seejärel läksin maneeži üht treeningut vaatama. Tegu oli araabia ja eestihobuse ristandiga. Hästi kena hobune, nunnud pisikesed kõrvad ja puha :D ainult võõrastab palju ja pikalt on seisnud. Terve treening koosnes hobusele selgaminemisest. Õigemini seal kõõlumisest ja hobusele asja arusaadavaks tegemisest. Mind küll see hobune kartis. Huvitav oli jälgida siiski.

Homme hakkab võistluste melu pihta... Siblimist on rohkem kui.. ma ei tea, mida. Loodan kodus ikka vaba hetke ka leida, et Aadust pilti saaks teha. Hea jäädvustada teda täkuna ja samas tahab ka eelmine omanik mõne klõpsu saada. Täna jalutasime Aaduga jälle, tubli oli, tegi seda, mida tahtsin. Aga uue sööda peale ütles küll, et ma võin seda ise sööma hakata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar