08 detsember 2012

Vihmane ja vaba

Pärast Kati äraminekut on meil iga päev sadanud. Kati, tule tagasi !

Pühapäeval (2.12) käisin tallis, pügasin Elektra pea ära. Ikka jõudis masina juhe tuksi minna ja pidin tükk aega ootama, et asi korralikult lõpetada.

Siis unustasin kirja panna, et Ladyga tekkis väike probleem. Eelmisel laupäeval oli hobuse tagumine jalg natuke paistes.. Noh.. ütleme nii, et ma pole tükk aega nii suurt jalga näinud. Ikka korralikult kabjapiirdest kuni kannani ühtlaselt jäme. Ka teine tagumine oli paistes, kuid mitte nii suur. C oli helistanud Marlonile, et too tuleks oma hobust vaatama ja veterinaarile helistaks. Marlon oli öelnud, et pole vaja vetile helistada, ta teab ise oma hobust kõige paremini ja tahaks teda kordel jooksutada. Vihma oli siis juba sadama hakanud ja meie plats korralikult märg, seega jooksutamise kohta ei olnud. Aga mees ostis apteegist valuvaigistit ja pidi laupäeval tulema. Ei tulnud.



Tuli pühapäeva õhtul alles. Ciccio tegi süsti. Boksis. Hobune näksis boksis heina ja liikus seal. Keeras oma kanni ukse alla ja Marlon vaatas boksi.. Küsis, et kumb jalg see nüüd suurem oligi? Lihtsalt nii munaaju ei saa olla.

Seda unustasin ka mainida, et Angielo super-sporthobune saabus ka talli. Kati nägi, tegi pilte ka. Mina vaatasin teda alles eile. No... Jutu järgi on tal suurepärane sugupuu ja selja taga suur takistussõidu karjäär. Reaalselt on hobusel aga kõverad jalad, kitsas rind ja olematud andmed itaalia ratsaliidu andmebaasis. Angielo ütles seepeale, et hobune polegi Itaalias võistelnud, Hollandis võistles hoopis. Well.. Will see..

Kuna vahepeal on vihma kõvasti sadanud ja saepuru meil ka polnud talli saabunud, siis esmaspäevast neljapäevani olin kodus. Neljapäeva õhtul käisime C-ga mägedes ja vaatasime lund. Nii lahe, korraks oli täitsa Eesti tunne peal. Pime ja lumised puud, tee ääres vallid... Nii vahva. Läksime autost välja ka, pidin katsuma, kas see ikka on päris lumi. Aga üle 10 minuti me autost väljas polnud ka, sest C-l hakkas külm. Õues oli ju siiski -4 kraadi. (: Ja just sellel õhtul jäi kaamera koju... Tahtsin teile Itaalia lund pildistada... Aga te vist teate niigi, milline see lumi on.. jah... :D 


Reedel käisin tallis. Kuna meil oli viimaks saepuru saabunud, tegime bokse. Viskasime traktori peale 5 boksi tühjaks. See käis nii tunni ajaga. Ilge tempo oli peal. Polnud just mingid lihtsad boksid.. ikka korralikult kinni tallutud ja oma 30 cm seda jama seal põhjas.

Pärast kärutasin saepuru boksidesse. Igasse boksi sai nii 4 kärutäit saepuru, seega 20 korralikku suurt kärutäit. Oli tunne, nagu oleks tõesti tööd teinud. Hea oli vähemalt see, et hommikul oli C uue käru ostnud, mis lippas rõõmuga ega polnud kõver ja katki.

Käru ostmisega oli ka selline naljakas lugu olnud, et kõigepealt ühest poest Quattromiglias tahtis ta käru osta, aga küsis, miks neil plastikkärusid ei müüda. Müüa küsis, et miks plekist käru ei sobi, Ciccio oli öelnud, et tal vaja hobustele saepuru kärutada ja plastik parem... Müüa oli mõelnud.. Hobused jah.. siin lähedal? "Kuule, kas sul töötab seal mingi Maarja nimeline tüdruk?" Ciccio vaatas imelikult, vastas jaatavalt ja uuris, et kust ta mind teab. Kärumüüja ütles, et ta on Carmelo sõber ja käib igal õhtul tema baaris viskit joomas. Nonäed siis, Luca oli see, keda vahel ikka baaris näen. Naljakas.

Igatahes lasin tagatalli hobustele vett ja andsime söögid ette ja saime koju ära. Rääkisime just, et täna peab talli minema ja hobustel jalgu pesema, kes omale nüüd puhta allapanu saanud on.. Aga võta näpust. Täna öeldi, et võin kodus olla. Homme ka, niikuinii pühapäev ja lubas vist lund ka natuke. Täna on muidu Itaalias püha ka... Katoliku värk. Seega naudin nüüd järgmisi vabu päevi.

Aga lõpetuseks natukene kassinalja ka. Tähendab, meil on nüüd kokku 20 kassi ja sain nad peaaegu kõik pildile. Paraku jäi vaid ÜKS pildilt välja.. Seega siin on 19 kassi : (vasakult poolt) Enzo, Caterina, Kikko, Big Ben, ilma nimeta (aga kui emane, saab temast Eliise), Nailissa, Linda, Tamasina, Toska, Lilla, Kalita, veel üks nimetu, Peter, Syria, Arturo, Asia, Benas, Daria ja Meredith. (: Pildilt puudub Kikka. Polegi ju palju.


1 kommentaar: