10 detsember 2012

Siin on külm

Hommikul käisin omale jopet ostmas, sest no kuradima külm on siin Itaalias talve ajal. Merosse minnes oleks käbla ka käinud, sest JÄÄ oli platsi peal kiviplaatide vahel. Ma ei mõista, mis paganama päikesemaa see on, kui nii külm võib olla. Ja jope ostmine on ka nii keeruline siin, sest kõik on mingid kahtlased. Õudne on see talv, ole siis, kus tahes...

Pärastlõunal käisin tallis. Viimane hobune meie arvelt pügada. Edaspidi peaksin pügamise eest raha hakkama saama. Täna siis La Lux. Esimest korda elus vist sai ta pügamismasinat oma nahal tunda. Hirm oli suur. Sai üsna suure doosi rahustit ja ühte jalga üleval hoides saime C-ga kahepeale jalad pügatud. Siis pidin ülejäänu tegema, aga nagu ikka... Teradel oli täna viimne päev ja lõpuks need peaaegu et ei lõiganudki. Kui hobune rahustist toibus, oli jälle jama. Siis tegi C otsuse pea pügamiseks mokapööra kasutada... Noh, vähemalt saime selle koledusega hakkama, aga mina Luxi pügamist küll enam läbi ei taha teha.

Karvane
Hobusel oli muidu korralik talvekarv selga kasvanud. Oma 4-5 cm tihedat karva koos aluskarvaga. Ja vaeseke jäi sellest kõigest ilma. Jah, kõigest... Ta värises, kui lõpuks viimased karvad ka aetud said. Ei saanud ju tekki enne ka selga panna, sest hobune oli nimmelt ja laudjalt üleni paksu tolmu või sellise rasu kihiga kaetud. See on see, kui C ei viitsi enne trenni teiste hobuseid korralikult puhastada ja pärast pole võimalik korralikult sooja veega hobust pesta, ilma et külma saaks.

Ilma karvata pilti kah ei jõudnud teha, sest sai hobusele kähku pärast puhastamist tekk selga visatud ja endal oli ka päris jahe olla. Seega, Kati, pead ootama natuke (: Aga vihjeks võin öelda, et neid puusanukke oli päris keeruline sealt karvade seest välja lõigata.

Aga natuke hobuvõhiku nalju ka.. Angielo käis oma superhobusega sõitmas täna. See vanurist x-jalg, kelle ta siis Itaalia teisest otsast ostis. Ma ei näinud kahjuks midagi, mul olid silmad karvu täis. Aga enne mehe saabumist jõudis Elli mulle rääkida, et päev varem oli mees hobusele uued suulised toonud. Ikka pessoa suulised, need siin paistavad kõigi lemmikud olevat. Olid aga veidi lühikesed olnud ja C oli maininud, et need ju väiksed hobusele. Justkui poni mõõtu. Angielo vastas seepeale, et sellel firmal polegi suulistele suurust peale märgitud, järelikult on one-size (üks suurus), mis sobib n-ö kõigile... Vot siis.

Kuid hobune käis täna sõidus, isegi, kui platsil laiutavad suuured veelombid ja pinnast pole ollagi. Iga päev on sadanud nüüd. Ja C käis trenni andmas ja kui nad talli tagasi tulid siis kuulsin ikka juttu, et oi kui tublid te kõik olete...

1 kommentaar: