15 detsember 2012

Ikka külm

Eelmisel reedel puhastasime bokse ja nädalavahetusel mina tallis ei käinud. Esmaspäeval küll, aga siis ei jäänud mul aega ühegi boksi puhastamiseks. Siis jälle kaks päeva tallis ei käinud ja nüüd eile käisin. Aga ikka ei olnud mul aega näiteks Corinto boksi puhastada, sest tegime kolmele hobusele kordet ja C majandas ka veel teiste asjadega. Esimest korda siin tuldi mulle 11.40 järgi ja nii 12 hakkasin Neacot valmis panema. Talli panime kinni kell 17.00. Siis oli juba pime ja sigakülm.

Hommikul Elliga talli minnes näitas auto 7 kraadi sooja. Väljas ei olnud see aga üldse soe. Õhtul tallist ära minnes näitas jälle auto 7 kraadi, mis oli veel külmem. Seega ma töötan siin ka pusa, jope, mütsi ja kahe paari sokkidega. Kohalikud kusjuures käivad rohkem mingite suurte fliiside ja jopedega. Neil peaks ju veel külmem tunduma see värk? Aga ei, Elli tuli mulle järgi, tal oli autos jope seljas aga mõlemad aknad natuke lahti ja soendust polnud sees.

Igatahes kordetasin mina Nearco, C Arese, mina pesin ja siis Mendieta. Mendieta sai õnneks vabalt joosta, ainult valjastega kordetasin ja tore oligi. Nearco tegi esimesed 7 minutit kordel ainult galoppi koos kõikvõimalike hüpetega. Vihmaperiood vist ei ole tore..

Aga talli minnes oli seal ka Angielo oma superhobusega. Elli rääkis, et eelmisel päeval tekkis mehel oma naisega selle hobuse pärast tüli. Naine läks siis esimest korda vaatama, kuidas hobune sõita on. Mees jalutas platsil ja ehkki pinnas mega paha on, tahtis naine hobuse traavi ka näha. Suht imestunud oli ja kui mees lõpetas, ütles naisele, et nüüd võib tema selga minna. Naine sai kurjaks ja ütles, et tema selle hobusega sõitma ei lähe. Ja nii oligi tüli majas.

Eile aga olid mõlemad rõõmsalt jälle tallis. Pesid koos hobust ja varustust ning C rääkis, kuidas mees pidavat plaani jaanuaris võistlustele minna. Novot siis.

Ja veel üks tore mees. Marlon oma Ladyga. Üle-eelmisel pühapäeval käis ta oma pakk-jalaga Ladyle valuvaigistit toomas. Ta nägi, kui suur reaalselt see jalg oli ja sai kokku lepitud, et ta tuleb järgmine päev jälle rohtu tooma, sest tahab rohu endaga koju kaasa võtta. No palun väga. Aga teate.. Ta ei tulnud talli. Ta ei ole järgmised 2 nädalat talli tulnud ega öelnud ka põhjust, miks rohtu ei toonud. Ainult ühe korra, kui mingi suhteliselt vihmavaba päe oli, helistas Cicciole ütlemaks, et oi, ilm täna hea, nüüd peaks vist ratsutama tulema, aga kahjuks ei saa, kuna pean mingite inimestega lõunale minema. C oli talle öelnud, et plats pole sõitmiseks ok ja hobuse jalg ei ole veel terve. Hea oleks vet kutsuda. Mees oli käskinud C-l talli minna, et vaadata, kuidas hobuse jalg on ja siis lubas Marlon tagasi helistada ja kui vaja, siis vetiga rääkida. Aga ta ei helistanud tagasi. Lihtsalt nii ajuvaba hobuseomanik ei saa olla! Hobusel jalg ikka paistes, aga veidi vähem.

Elulistel teemadel ka. Ariannal oli eile ülikooli bakalaureuse lõpetamine. Seoses sellega nägin tema vanavanemaid siin ja meil käis kodus juuksur, kes talle soengut sättis. Juuksuriks oli Tanja. Valgevenest. Siin elanud 7 aastat. Aga ikka sain aru, et ta on venelane. (: Itaalia keel vene aktsendiga on üsna naljakas, ja ta vadistas juttu nii kiirelt. Ja see temperament... Uhh. Nagu tulesäde. Aga vähemalt on mul nüüd teada, et ta pidi lõikamise ja kerge soengu eest võtma 15 euri. Mulle lubas 10-ga ka teha. See on väga tore teadmine, sest juuksurisalongides võib ka end vigaseks maksta. Jääb vaid üle loota, et ta lõikab hästi. Aga noh.. Mitte, et mul oleks vaja juuksurisse minna veel.

Ja jõulude eel on meie kortermaja fuajees jõulukuusk. Tuledes ja puha.. Ilus, võrreldes paljude teiste jõulukuuskede ja kaunistustega, mida näinud olen siin.



Üldiselt pidi põhjas olema jõulude ajal kuusk kõige olulisem. Siin lõunas on lisaks kuusele veel tähtsamgi .. mh. Nimi läks meelest ära. Igaljuhul see koht, kus jõululaps sündis. Seega nad ehitavad väikseid.. Ok, teinekord mitte väga väikseid, makette jõululapse sünnistseenist või küünist või... Millestki sellisest. Igal perel on siis selline maketike kuuse all kaunistuseks. Või kuskil mujal ilusas kohas. See on kõik tegelikult täitsa huvitav, kuna need maketid on äga hästi tehtud ja nende tarbeks müüakse jõuluturul igasugu kujukesi ja vidinaid, et asi veelgi reaalsem välja näeks. Vanemad inimesed tegid majakese või maketi ise, ostsid materjali kokku ja kombineerisid. Nooremad võivad tänapäeval igalt poolt niisuguseid maju osta.

Ciccio majas on niisugune temaatiline ehitis köögi kamina ees, põrandal. Aga Ciccio noor taks Filippo tegi ühel hetkel natuke hävitustööd ja nii sõi ta ära mitmeid inimesi ja lambaid... Ja C ema oli väga pahane.

Täna ka käisin tallis. Kuna ei sadanud, sai Ares ratsutama minna. C esimesena. Ares trikitas natuke. Siis Elli, kes jälle kolm korda trenni jooksul alla kukkus. No ei olnud väga põnev. Tegin Nearcole ka kordet ja vähemalt polnud täna nii külm kui eile.

Lisaks sain talli minnes ühe väga huvitava pildi. No ma ei saa neist kassidest üle ega ümber :D
Mees, 16 kassi ja koer

Ja täna õhtul märkasin, et meie korteri uksekella nimi on ära vahetatud. Seal oli vanasti korteri omaniku nimi ja kleepisin oma nimesildi juurde, kui pakki ootasin. Selgelt oli kirjutatud "Maarja SinijärV" Paraku...
... sai minust Sinijaru. Ja nüüd nad kindlasti mõtlevad, et Maarja on mu perekonna nimi, sest silti kirjutades ma ei pööranud tähelepanu, et perekonnanimed kõigil eespool on. Alumine isik on ka siiski Gianmarco Totera. Ah.. Anyway stupid italians... :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar