21 detsember 2012

Fine del mondo

Kõigepealt siis... Kena lõpp oli küll, eks..

Aga mina käisin ilusasti tallis täna ja vaheldumisi vihmaga said nad mõned hobused ka sõidetud. Naljakas oli aga hoopis see, et igasugused eraomnikud on oma hobuseid rautanud viimati septembris. Täna hommikul oli sepp käinud vaatamas, et kas Ciccio tallis ikka hobused veel alles on. Keegi pole talle helistanud ega värkima/rautama kutsunud. See on ka päris huvitav olukord, et sepp ise juba huvi tunneb :)

Ja ikka see Angielo jääb mulle ette. Täna käis ta ka ratsutamas ja mul oli aega tema hobust natuke jälgida. Ta küll jahutas teda maha ja nägin sammu, aga selest piisas, et aru saada, kuidas hobuse kõik 4 jalga erimoodi maha astuvad või liiguvad. See selleks. kõige huvitavam oli see, et mees tuli talli üksi ja täna esimest korda nägin teda sadulat ja valjaid puhastamas ja rasvatama. See on tore. Aga Elli rääkis huvitava loo.

Nende peres elavad koerad, teised 5 hobust kodus, papakoid ja neil on kolme aastane poeg, kes lasteaias käib. Täna oli lasteaia jõulupidu ja näidend. Francesca rääkis sellest Ellile suure innukuse ja uhkusega. Pereisa saabus aga talli kell 13.00. Sõitis, pesi hobust, hooldas varustust ja läks ehk enne nelja kiiruga tallist ära, seda ka seepärast, et naine juba helistas. Kell 16.00 hakkas aga lasteaia pidu pihta ja loomulikult pidid vanemad enne seal olema, et oma põnnid valmis sättida ja esinema saata. Naine sai aga kurjaks, et meest kohal ei olnud ja mees hilines lapse jõulupeole, sest tal on üks kõverate jalgadega vana hobune, kellega ta tahab jaanuaris võistlema minna. Minu jaoks oli see kuidagi naljakas. Tavaline oleks, kui inimesed ei jõua niisugustele üritustele töö tõttu, või et mees käib kukil baaris, või on hasartmängur, nagu siin paljusi võib kohata. Ma ei tea. Lihtsalt siinses keskkonnas tundus tänane lugu kuidagi naljakas.. Pole küll minu asi, aga mees on oma pereelust eemale tõmbumiseks vist uue väljenduse leidnud.. Pani mõtlema.

Õhtul oli huvitav, kui Ciccio kassisöögi kotiga krõbistas ja täna kõik vurrulised selle peale tuhinaga kohale tormasid. C laotas krõbinarea talli põrandale ja lugesime vurrunäod üle. 18. Ütlesin, et 2 on puudu. Ja siis me istusime ja mõtlesime, et millised need kaks küll puudu on... Võttis päris tükk aega, enne kui suutsime tuvastada Linda ja Syria puudumise. :) Küll neid kasse on ikka palju.

Muidu avastasin lihtsalt, et täna on reede ja esmaspäeval on jõululaupäev. Eh.. Kardemonist ei tea keegi ikka midagi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar