25 jaanuar 2012

Concorso ippico in Catanzaro - ratsavõistlused Catanzaros

Tegin pragu julmalt copy-paste oma praktikapäevikust. Scusa...

Neljapäev 12.jaanuar

9.30 võttis Ciccio meid korterist peale, käisime poes paninisid ostmas, võtsime Elli peale ja talli. Hobuveok pidi saabuma 10 paiku, kuid kell oli pool 11 ja meie panime hobused valmis. Hobustele kaitsmed ja nad  reisisid ilma tekkideta ja sabakaitsme kinnitamiseks tuli kaela panna rihm. Nägin seda süsteemi esimest korda. Elektra sai enne starti rahustit, sest tavaliselt lõhub ennast või midagi muud sõidu ajal ära. Kõik hobused jalutasid problemideta veokisse ja startida saime alles 12.45. Veokijuht unustas muidugi mingid reisimiseks vajalikud planketid maha, mida hobuseomanik täitma peab ja kulutasime Rendes sellele aega. 13.00 sõitsime probleemideta. Kohale jõudsime veidi pärast kahte, Catanzaro asub 165 km Cosenzast.
Jõudsime enne veokit, vaatasime boksid üle, asusime kõige kaugemal veokist ja kõige lähemal platsidele. Viisime hobused boksi, panime saepuru, vee. Mõned asjad viisime talli juurde, sest Nearcot ja Mendietat pidin kordetama. Mõlemat šambooniga.
Väljakud asusid päris kaugel, umbes kilomeeter tuli jalutada, et kordealale saada, isegi rohkem. Kordetamiseks oli eraldi ringväljak kõige kaugemal, allpool soendusväljak, vahel olmehoone ja veel mäest alla suur võistlusväljak. Tingimused olid head ja väljakud suured ning pimedas hästi valgustatud.
Pärast kordetamist ootasime Cicciot (kes läks veokijuhti koju tagasi viima) ja söötsime hobused. Ootasime, kuni lõpetasid, viisime varustuse veokisse ja sõitsime hotelli. Meid kutsuti õhtusöögile, mis oli kolmekäiguline ja väga toitev.


Reede 13.jaanuar

Hommikusöök, kell 8.15 talli.Viisime varustuse veokist bokside juurde. Hakkasin Nearcot valmis panema, kell 10 algas sõit, kus Ciccio oli esimene võistleja. Varustus, tekk ja korde ning läksin Nearcoga platsi juurde või kordealale jalutama, kuni Ciccio soendusesse läks. Tekk maha, korde küljest, Ciccio selga ja mina Elliga platsile, et takistusi tõsta. Pikalt traavi ega galoppi ei tehtud, suht kohe hüppama. Nearco vähemalt ei longanud täna. Võistlusväljakul ajas esimese maha ja lõpuks tõrkus välja. Takistuste kõrgus 140(150?) cm. Võistlusväljakult jalutasime otse talli. Varustus maha, päitsed ja jalgu pesema. Talli tagasi, jalad kuivaks ja boksi. Tegime vahepeal bokse, sõnnik läks meie bokside rea algusesse, kust kõik mööda kõnnivad.
Järgmisena pandi Elektra valmis, Ciccio läks ka temaga võistlema. Marii jalutas enne kordega, pärast raja vaatamist Ciccio selga ja me Elliga takistusi tõstma. Võistlusväljakul tõrkusid välja ilma hüppamata, kuigi soojendusel oli kõik korras. Augustis oli ühel võistlusel pärast stardikella Elektra krampi tõmmanud ja pärast seda enam ei võistle. Meie aga läksime talli, Elektra varustus maha, panin varustuse kokku ja oma kohale.
Seejärel lõunale, vaatasime natuke võistlusi ja läksin talli Mendietat valmis panema, et kordetada. Täna ilma šamboonita. Pärast tagasi talli, kaitsmed maha, päitsed pähe ja pessu. Seejärel valmistati jälle Elektra ette, et Elli läheks 100 cm võistlema. Seekord ette teised kaitsmed, Marii jalutas teda. Mina läksin Ciccio ja Elliga platsi äärde. Vaatasime ümberhüppeid (ümberhüpete ajal tõstetakse see nr, mida hüppama ei pea, takistuse keskele), autasustamist (kõigile anti seekord ühte värvi rosetid) ja ootasime, et rada vaatama minna.
Elli läks soendusesse, meie Ciccioga tõstsime takistusi. Elektra hüppas jällegi hästi soendusväljakul. Platsile minnes tõrkus esimesel ja lõpuks ka 3. ees. Lõpetasime, Marii läks pessu, meie jäime veel sõitu vaatama ja arutama, miks Elektra nii käitub.
Tallis jagasime heinad, tõin vett, tõin veokist kõigile sööda ja panime asju kokku, et veokisse viia. Lõpuks tegin ühele Ciccio tuttava hobusele järgmiseks päevaks platsid, kuna nende start on hommikul kell 8. Tegin patsid ja nii see jäi ööseks. Selle eest kutsuti meid oma veokisse veini jooma, omatehtud juustu proovima ja saia sööma.
Läksime poest läbi, hotelli ja 15 min hiljem õhtusöögile.


Laupäev 14.jaanuar


8.15 talli. Võtsime veokist talli asju, puhastasin hobused. Tegin Mendieta ja Nearco boksi, Elektra sai vitamiine suurest süstlast pastana. Panime Elektra valmis, sõitma läks Ciccio. Elliga soendusväljakul takistusi tõstmas, Elektra ei hüpanud hästi, tõrkus 2 korda soendusel ja Ciccio ei läinud starti. Panin valmis Nearco, platsi äärde, Ciccio pani omale peale sakilised ketaskannused ja läks soendusesse. Elliga tõstsime takistusi. Võrreldes ülejäänud hobustega kiirustab Nearco enne takistust. Hüpped polnud nii head kui eile, võistlusel tõrkus välja. Platsilt tulles ma ei märganud, kuid enne pesu nägin, kuidas kannused olid lõhkunud Nearco küljed. Vesinikku peale, pärast rohelist spreid ja hobune boksi. Käisime lõunal ja siis hakkas sadama. Meie bokside kõrvalt hõivasime ühe tühja boksi, kuhu oma varustuse viisime. Vahepeal käisime varustuse müügi platsi vaatamas, Ciccio ostis endale uued ketaskannused, ilma sakkideta.
Läksime Elektrat valmis panema. Kõik asjad tõstsime tema boksi, sest väljas ikka sadas. Elli ja Ciccio vaatasid rada, viisime hobuse platsile, Elli soendusesse. Ciccioga tõstsin takistusi, Elektra hüppas vähemalt, mitte ei tõrkunud. Pigem kiirustas. Võistlusväljakul tõrkus esimese ja teise takistuse 
ees. Tagasi boksi, pesuga ootasime, sest sadas, varustus kokku, Tõime Ciccioga heina ja sööda. Mina söötsin ja panin kõigile puhta vee. Lõpuks aretas Ciccio boksi lukustamiseks süsteemi, kõrval boksis, kus oli teiste võistlejate varustus, grilliti liha. Asjad kokku, uksed kinni ja tulime ära. Poest läbi ja hotelli sööma.


Pühapäev 15.jaanuar

8.15 talli, tegin boksid, puhastasime hobused, võtsime tekid maha. Läksime võistlusi vaatama ja stardijärjekordi ootama. Pärast 12 panin Nearco valmis, Ciccio ja Elli väljaku ääres, viisime hobuse järgi. Ciccio tahtis hobuse kapslit veel ühe augu pingutada, aga ma ütlesin, et see on niigi pingul juba, seega jättis selle samasse auku. Täna kasutas plastikkannuseid. Soendusväljakul Elliga takistusi tõstmas, alguses hüpped head, aga tempot pole Nearcol ikka. Viimastele hüpetele üritas peale kihutada. Võistlusel tõrkus jälle välja. Platsilt tulles oli Nearco närviline ja hingamine oli väga raske. Ciccio käitus närviliselt ja surus säärega tagant, samal ajal eest kokku võttes ja hobust ninapidi vastu seina suunates. Tuli alla, tekk selga ja läksin hobusega talli, varustus maha ja jalad puhtaks.
Ciccio ja Elli tõid meile vahepeal lõunasöögi, pärast seda panime Elektra valmis (Ciccio käskis panna hakamori alla keti) ja viisime hobuse platsile. Aega oli veel, jalutasin hobusega. Esimesena sõitis Ciccio, ilma kannusteta. Küsisin, kas hakamori kett peabki nii tugevalt olema, kõige pikemas asendis ja kontaktita vastu hobuse lõuga. Ciccio ütles, et see on eilse kihutamise ja juhitamatuse tõttu. Soendusväljakul tulid kõik hüpped küllalt head, ühel samm ei klappinud. Võistlusväljakul ajas paar takistust maha, tegi ühe tõrke, kuid lõpetas sõidu. Esimene lõpetatud parkuur 3 päeva joooksul, 115 cm. Hobune sai iga takistuse juures muidugi stekiplakse ka. Kui ei saanud, siis tõrkus. Väljakult tulles tekk selga ja läksin jalutama kuni järgmise parkuurini. Elliga 110. Soendusväljakul mõned hüpped ja platsil tõrkus välja. Hobusele tekk, tallis varustus maha, pesin hobuse jalad ja boksi. Pakkisime asjad kokku, viisime veokisse, tõime transpordikaitsmed, panime Mariiga kõik hobused valmis, Elektra sai oma rahusti ja läksime veokisse. Sõitsime kodutalli, laadisime hobused maha ja panime boksi. Mina võtsin Nearco kaitsmed maha, panin tallitekid Nearcole ja Mendietale, aitasime varustust oma kohale panna ja läksime tuppa. Korra käte pesemine lõppes pasta söömisega ja viimaks sõitsime koju. Jõudsime korterisse umbes 22.30.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar