06 veebruar 2012

Ultima settimana - viimane nädal

17. jaanuar. T

Eelmine õhtu käisin ainult söömas ja õhtul väljas, sest päeval magasin. Hobustel ka vaba päev.

7.00 Michelega farmi. Hommikukohv ja cornetto, farmi, kust tulime bussiga Rendesse, võtsime sularaha ja läksime 12.00 bussi peale. Tallis tõlkisin Elisale praktikaaruande punkte, tema tõlkis neid Cicciole ja Ciccio isale, vastused üritas tõlkida jälle inglise keeles meile. Meie sõnastasime kõik ümber eesti keelde ja saime oma aruande osa täidetud. Elliga saime Rendesse ja käisime Euroformis oma korteri kohta rääkimas. Kõik on laabunud. Tegime selgeks, et meie oma korteris toole ei lammutanud ja Luigi peab edaspidi kontrolli paremini teostama.

Õhtul läksime Lindaga viimast korda välja. Walterisse pitsat sööma, nagu tavaks saanud. Sealt edasi el Mojito ja lõpetasime kell 2 öösel bowlingut mängides, mis oli väga omamoodi...

18. jaanuar. K

Varasema bussiga talli. Tegin Mendietale kordet. Ilma šamboonita. Pärast pessu, kuivatamine ja panin Nearco valmis. Sõitu ma ei näinud, sest kuivatasin veel Mendietat ja puhastasin tekki. Tagasi tulles oli Nearco jalge vahelt väga vahune, hingeldas veidi veel ja küünarnuki tagant oli kuidagi nahk katki läinud. Kuivatamine ja boksi. Lõuna.
Puhastasime Calita Mariiga kahe peale, panin valmis ja alustuseks kordele, kuna me pole ammu sõitnud. Hobune oli täna rahulik ja läksin selga. Sõitsime üle kavalettide ja tegime galoppi ka. Ciccio mõtles nii kaua välja, et peaksin Nearcot kordetama. Pani mulle korde ringile 4 latti ja üle nende traavis mõlemat pidi. Kuna hobune juba korra trennis käis ja kes teab, mis seal juhtus, oli ta latte nähes väga krampis ja kiirustav. Ma ei teinud seda kõike hea meelega, sest ei näinud asjal mõtet. Aga kommentaariks oli, et hobune on nii tugev ja tal on nii palju energiat... Pesin Nearco, seejärel tuli Calita sõidust, Marii pesi ja lõpuks saime bussi peale. Ikka Metropolise juurde ja õhtusöögile.
Õhtu oli huvitav, kuna sain väljaminnes juhuslikult Mariiga kokku (:

19. jaanuar. N

Viimane tööpäev tallis. Ilm oli ilus ja plats oli kuivanud. Ciccio Mendietaga sõitma, läksin platsile appi ja lõpetades sain ka hobust proovida. Kuna tal on tippiv ja mitte just tempokas liikumine, siis oli harjumatu seljas olla, kuid üritasin teda pikema sammuga liikuma saada. Tegime natuke galoppi ka mõlemast jalast. Säärele on hobune tundlik, kuid suust oli raske ühtlast kontakti leida. Ciccio ei selgitanud ka midagi, vaid lihtsalt kiitis meid. Pesin Mendieta ja läksin uuesti platsile appi, kui Ciccio Nearcoga hüppas.

Ma pole aru saanud, mis tehnikat Ciccio hüppamiseks kasutab. Enne takistust võtab ta hobuse kuidagi väga kokku ja kaks sammu enne takistust ajab edasi. Pole ju loogiline, et nii suur hobune sellise pisikese hoo pealt peaks hüpata saama. Nearco on tõesti suur ja tugeva kondiga hobune ning kui Piero C-le õpetusi jagas, siis C proovis mõned hüpped ilma nii palju kokku võtmata. Nearcol oli siis hoog suur, kuid hüppas puhtalt. Ja ta ei kihutanud sihitult takistusele vaid lihtsalt tempokalt. Vahel jääb mulle mulje nagu C kardaks, kui hobune hoogsalt liigub, sest kõik ta ratsud peavad kohapeal traavi tegema, mida ei saa kindlasti koondamiseks nimetada.

Järgmiseks puhastasin Elektra ja panin kaitsmed, Ciccio saduldas. Mina tõin Calita, puhastasin ja märkasin, et üks tagajalg on jämedam kui teine. Mulle öeldi, et pärast väikest liikumist on kõik ok ja pole hullu midagi. Saduldasin ja platsile. Erica oli ka täna. Sõitsin esimesena, pikemalt sammu, traavi ja pärast traavi oli hobuse jalg küll parem, kuid hobune ei tahtnud väga tempokalt edasi liikuda. Käiguvahet ei olnud näha ega tunda. Sellest hoolimata palus Ciccio hüpata väikest risti ja siis lattaeda, mille kõrgus tõusis viimaks 90 cm-ni. Erica tegi järgmiseks ainult natuke üliaeglast traavi ja mina läksin Elektrat pesema. Kuivatasin ja pakkisin oma riided kokku. Kummaline tunne oli. Peabki lahkuma... Mhh.

Saime autoga Metropolise juurde. Restoranis täna ei söönud, kuna läksime Michele Garaffaga pitsat sööma viimast korda.

20. jaanuar. R

Hommikul kirjutasin ja vormistasin oma praktikapäevikut. On ikka tegu sellega. Kella 16.00-ks jõudsime Euroformi ja pidime täitma kolm paberit. Kahel neist olid inglise keelsed küsimused praktikakoha ja Euroformi töö kohta. Kolmas leht oli meie varem täidetud hindamisleht, kust oli endiselt veel Ciccio arvamus puudu. Istusime kuni õhtusöögini läpakatega Ipanemas. Eelviimane kord Mare Lunas (: Õhtu veetsin nii nagu üks viimane reede õhtu itaalias tulekski veeta... ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar