06 jaanuar 2012

Viimane riigipüha seoses jõuludega - L'Epifania

Kolmapäeval farmis siis. No midagi ei teinud tarka. Andsime Michele piparkoogilehma ja kirjutasime mingist biokütuse masinast saksakeelseid sõnu üles, mida oli vaja tõlkida. Siis tõlkisime veel inglise keelt itaalia keelde (google translatega muidugi), vaatasime lehmad ja vasikad üle, sõime kausitäie pastat ja tulime Michele õega koju tagasi. Seejärel istusin läpaka taga ja ootasin aega, millal koristama hakata.. Enne aga jõudis Linda tagasi ja hiljem läksime restorani ja kohvile...

Neljapäeva hommikul läksin 11.50 bussi peale. Marii ootas seal juba, kuna käis peaaegu šoppamas. Ciccio tuli bussi vastu, vahetasime riided, viskasin Renata koplisse koos kaitsmetega. Ilm oli selline, et kohekohe hakkab sadama. Võtsime Nearcod ja Mendietad ette. Mina puhastasin Mendit, tekk ka puhtaks seest ja boksi tagasi.

Tõin Calita. Puhastasin ja võtsime tagumised jalad päevamissiooniks. Vahepeal hakkas päriselt sadama ja Marii tõi Renata sisse- pesi, puhastas kaitsmed jne (aitäh muide). Me siis Ciccioga kahe peale tegime neid jalgu.
Võtsime vanad rauad alt (naelad üles, näpistasid tangidega, jalg üles ja naelad välja),
värkisime (suure, pika noaga pidi kabjakiilu lõikama, talla alune ka sellega puhtaks) ja
uued rauad alla (raspeldamine, raudade proov, naelad sisse, otsad ainult painutasid, lõikasid ja lõid kinni)
Ciccio võttis jala üles ja ma lõikasin, sest ega mul ka seda jõudu ülearu pole. Aga kuna ma ei oska pika noaga väga teha midagi (ise kogu aeg saanud väikse noaga lõigata), siis juhtus see, et lõikasin kapja sisse. Väga hull kogemus. Jooksin kohe vesiniku järgi ja lasime sellega kabjaaluse üle. Õnneks ei läinud kõige hullemini, kuna kaua see ei veritsenud ja pärast puhastamist oligi ok. Aga elu sees ei julge enam pika noa ja haamrigaga kapja võtta. Sepal on lühike nuga, Cicciol oleks ka vaja.

Igaljuhul lõikasin need kabjad normaalse kujuga jälle, sest enne olid täiesti viltu ja Ciccio rõhutas ka seda. Lõpetuseks lõime uued rauad alla, mis on tagant ka vähe parema kujuga ja ei ole võimalik neid lihtsalt alt ära astuda. Kokkuvõtteks lõhkusin oma väikse sõrme natuke ära, lõin korra haamriga pöidlasse ja seljast-jalgadest ei hakka parem rääkima. Müts maha seppade ees, kellel kogu see kupatus kiiresti käib ja mitmeid hobuseid päevas teevad.

Lõpetades saabus Elli ka, puhastasin veel saapad ära, pesin kindad puhtaks ja siis riideid vahetama. Lõpuks tõi Elli meid Metropolise juurde, käisime mäkis ja siis kohvile ning õhtusöögile.

Ahjaa, tagasi koju tulles rääkis Linda, mismoodi Luigi oli koos oma kallis prouaga käinud korterit vaatamas ja leidsid meie katkised toolid ja seina, mis on väheke must ning et Tommy toa võtmeid pole ukse ees. Keegi oli meil siin kõvasti vihastanud ja Linda tahtis hoiatada, et me koju ei tuleks (: Tegelikult peaks sellele makaroninäole seletama, et ta on enne ka siin köögis olnud, maksis siin samas veel poistele tagatisraha tagasi, nägi seina, ei öelnud midagi ning Sandra loal tohivad Tommy võtmed meie käes olla kuni 7. jaanuarini. Seega ma ei tea.. Rohkem pastat - vähem möla, või kuidas neile siin öelda tuleks.. Che cazzo...

Õhtul läksin välja ja kohtasin maja nurgal meie naabri-Michelet, kes ütles, et sai eile(kolmapäeval) isaks. Sündis tütar, nimeks pandi Maria-Irene (: Varsti tulevad koju ja meil on palju unetuid öid, sest kõrval korteris üks vääks hakkab kisama... Ma muidugi soovisin õnne ka ikka !

Ps. Reede on vaba päev, riigipüha, ei mingeid busse ega poode. Tööle minekut ei ole, L'Epifania, ehk jõulude lõpp ja nõid toob headele lastele kingitusi ja pahadele lastele sütt! Vot nii on lood.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar