23 märts 2011

Päev Ruilas

Läksin kell 10 talli. Sel nädalal on Ruilas noorratsanike laager ning hommikul olid Riina Pilli hüppetrennid. Jäin trenni vaatama. Kõik tundus kuidagi nii selge ja konkreetne. Treener rääkis rahulikult ja seletas. Ratsanikud olid väga kuulekad ja töötasid kaasa. Hobused olid ilusad ja hoolitsetud ent kõik väga erinevad. Igaljuhul oli põnev jälgida, milliseid harjutusi ratsanikud tegid ja kui kiiresti nad kõik takistuste järjekorda meelde jätsid.

Seejärel vaatasin, kuidas Ülle Rosinaga lõpetas. Põhimõtteliselt topeltkorde, aga sellest süsteemist ma veel lähemalt rääkida ei oska, mida ta täpsemalt kasutas. Jalutasin Rosinaga talli ja võtsime teise hobuse - Orlando. Vana takistussõidu hobune, kes oma karjääri lõpetanud. Ülle pani topeltkorde peale ja suundusime tagasi maneeži. Sain ka proovida. Algul tundus ikka üsna keeruline. Need ohjad on üpris rasked ning nad on ka pikad ja nendega majandamine oli üpris keerukas. Samal ajal peab ju jälgima välimise ja sisemise pikkust, kontakti.. huh. Ning siis veel kordepiits. Käsi väsis päris ära lõpuks. Aga tore, ma hakkasin lõpuks juba aru ka saama, mida teha tuleb.

Siis läksime maneeži Alla Gladõeva trenne vaatama. See oli huvitav. Ratsastus takistussõitjatele :) Jällegi rõhutati ja tehti selget vahet, et käsi pidurdab ja säär nõuab edasi. Samuti väga konkreetne värk.

Lõpuks algas ka Üllel trenn, kus sõitsid Jumbo ja Tarzan. Siis oli hobuste vahe ikka võrreldav. Tunnihobused on ikka hoopis teine asi, kuigi nagu selgus, on probleemid ja siht ikka üks.:)

Kuulsin praeguse seisuga, et mulle jäetakse teha mõned boksid ja minule jäävad tunnihobused, nende sisse-välja vedamine. Mingi kella olen siis Ülle käsutuses n-ö ja üritan ka Tuvi töösse veidi süveneda. Tuvi pidi alles aprilli alguses tagasi tulema kuskilt, seega saan oma mineraali kohta ka alles siis uurida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar