03 märts 2011

Tegutseme

Ok, kolmapäeval siiski ei käinud koolis. Ma ei tea, kas sellest vees solberdamisest oli mul kurk valus ja paha olla. Mõtlesin oma tervist tallipraktika-ralliks säästa. Õhtul käisin praktikal.

Sain eile Üllelt kinnitust oma praktikakoha kohta. Saan Ruilasse. Väga tore. Pikemalt räägin, kui asjad paigas.

Eile õhtul olin veel hilja üleval, kui kuulsime, et tuletõrje alarm hakkas tööle. Lippasime siis toast välja, all pikas koridoris olid kõik toast väljas. Keegi muidugi õue ei läinud, sest kuulsime, et keegi oli vaid tatart keetnud :D Siin ikka igav ei hakka.

Täna hommikul tallipraktikale. Jäime kolmekesi õpilaste talli, kui olime hobused välja viinud. Boksid on lahedad. All on külmunud turbamatt ja peal põhk. Nüüd ei ole enam põhku tallis ja plaan jälle turbaboksidele üle minna. Boksid on muidugi ülimalt märjad ja märga põhku ka suht palju, seega igast boksist sai 2-3 kärutäit välja viia. Jõudsime päris hilja valmis ja alustasime hoolduse tundidega hiljem.

Hoolduses istusime klassis ja arutasime hobuste haigustunnuste üle. Rääkisime koolikute, kabjamädanike ja -paisete tunnustest ning ravimisest. Panime kirja erinevad punktid, mida hobuse puhul tuleb jälgida ja tegime n-ö kliinilist diagnostikat uuesti. Valisime igaüks omale ühe hobuse ja peame teda vähemalt kolm päeva jälgima ning andmed kirja panema. Selle eest saame hinde siis.

Valisin Robuski ning leidsime, et ta lümfisõlmed on oluliselt suurenenud ning tagumised kabjad päris kuumad. Ei lonka, aga väheke nagu kange on. Peab teda jälgima ning püüan ka nädala vahetusel tal silma peal hoida.

Siis homseks lubasime Katriniga ennast Küllile appi. Käime ja tutvustame kooli, st tutvume ise ka tegelikult. Kutsealane eelkoolitus käib erinevate õppepaikadega tutvumas. Saame siis ka targemaks, et mis ja kuidas meie koolis veel õpitakse.

Õhtul algab nädalavahetuse tallipraktika ja õnneks esmaspäev on vaba. Kuigi õhtu lähme jälle talli. Esmaspäeval plaanime Viljandisse ratsavarustuse poodi minna. Mul oleks nipet-näpet vaja ning mõtlesin, et mis ma ikka tühja sõidan, äkki keegi tahab veel kaasa tulla. Kui ma sealt kõike põnevat ei leiagi, siis vähemalt näeme ka selle poe ära.

Teisipäeval on plaan kursusejuhataja juurde vastlapäeva tähistama minna. Oleme teise kursusega koos, seega on meid jube palju, ei tea, kuidas see veel välja näeb.

Kolmapäeval on mul ka üks plaan, mille pärast tegin õhtuse tallipraktika juba täna ette ära. Sellest mainin ka siis, kui asi kindel on :)

Seega päris tihe graafik on praeguseks. Naudime kooli lõppu ilusti ja oleme tublid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar