23 mai 2011

32. päev ja nädalavahetus

32. Reede. Hommikul Ülle hobused, Sus oli ikka päris kange jalaga ja ei tahtnud väga kõndida, kuid õue nõudis küll. 9.00 Ruilas, hobused välja, boksid teha. Pärastlõunal ootasin veidi, et hobused saaksid lõunasöögiga ühelepoole ja puhastasin Tarsanit. Panin valjad pähe, haarasin korde ja piitsa ning läksime veidikeseks jooksma. Eesmärk oli lasta veidi kordel trallitada, et energia saaks maha laetud, kuid püüdsin jälgida, kuidas hobune liikus ja natuke mõtlesin asjade üle. Pärast kordet jalutasin natuke käe kõrval ka ja läksime sisse. Järgmiseks Iidol, sama teema, kaitsmed ka peale ja kordeplatsile. Iidol on üsna naljakas hobune, kes on mulle viimasel ajal päris meeldima hakanud. Kuigi tal on kummaline väljanägemine ja ta on üsna paks, siis sõitmine on mulle üha rohkem meeltmööda. Veidi raske on teda liikuma saada vahel, aga samas reageerib ta märguannetele kiiresti ja teda on hea tunnetada. Iidoliga jalutasime ka käe kõrval, aga kuna kaugemas koplis miski lint tuule käes laperdas, siis seda oli koledasti vaja karta ja jalutasime koplite vahel ning sisse minek. Tõnu käest uurisin veel, et kas Jumbo paneme ette ka. Ta pidi hüppetrenni ära tegema, seega jõudsin vahepeal Ülle omad ära majandada.

Tegin kolm boksi, tõin turvast veidike juurde, panin veed ja tõin hobused sisse. Noor mära, Matrik ja Sus. Natuke heina ka ja krõbinad kõigile. Kell 17.00 olin Ruilas tagasi. Panime Tõnuga Jacki ette ja käisime põllul ja vanal galopirajal sõitmas. Vihma hakkas järjest rohkem sadama ja polnudki enam mõtet Jumbot võtta. Mõtlesin, et jooksutan teda kordel. Sadularuumis märkasin, et tema asju ei olnudki omal kohal. Boksi juures olid ootel Kadi ja Sandra (Elteri omanikud). Kadi ootas trenni minemist ning kui Eha saabus, ütles, et neil juba on treener ju kõrval, et teda polegi vaja. Seega pandi mind treeneri rolli. Ega ma väga selleks ei sobi küll, aga rohkem rääkisin, missugune hobune Jumbo on ja ratsanik sai temaga hakkama. Aitasin hobuse ära panna ja seekord tuli mul meelde ka kaitsmeid kontrollida, kuna need jäid hobusele peale :) Sain 11 tunniga hakkama.

Laupäeval läksin ka Ülle hobustega tegelema. Siis oli päris vihmane ilm ja otsisin Suleikale kohe teki valmis. Talli laest tilkus veidike vett läbi ja suleika oli kuidagi kummaline. Välja tahtis ta ikkagi, hirnus teistele järgi ja oli stardivalmis, kuigi jalg oli üsna kehva. Auk oli piirdes tiba suuremaks läinud, seega lootsin hobust usaldada ja saatsin ta õue. Tegin boksid ära, panin heina valmis ja tõin kõigile puhtad veed. Jalutasin korra koplisse, et tooks hobused ära, kuna vihma sadas endiselt, kuid keegi väravasse vastu ei tulnud. suleika sõi ka rahumeeli edasi ja tahtsid tibake veel õues olla. Pühkisin siis talli nii kaua, otsisin ämblikuvõrke ja puhastasin vahekäigus mati aluseid. Uuesti minnes olid nad nõus sisse tulema. suleika panin kinni, võtsin teki maha ja pühkisin kaelalt vee maha. Puhastasin ja hõõrusin teda veidike. Võtsin Matriku ka boksist nööride vahele korra, pühkisin ka vee maha ja võtsin kõik jalad ning puhastasin ära. Kabjakonksu viisin riiulisse tagasi. Noore neiu tõin ka nööride vahele ja võtsin esimese jala üles. Kuna seal all oli ka mulda ja kruusakivike, siis tõin kabjakonksu tagasi. Tema kuulis mind riiulis kolistamas ja arvas, et nüüd läheb mingiks asjatamiseks. nüüd vaatas mind väga suurte silmadega ja arvas, et see jala andmine ei ole enam üldse hea mõte. Panin selle kabjakonksu igaks juhuks ta nägemisulatusse, puhastasin teda veel, kammisin laka ja viisin boksi tagasi, kuna olen kuulnud tema äkkvihast. Mul oli soov siiski asju rahumeelselt ajada ja ellu jääda.

Pühapäeval käis tuttav oma kahe lapsega meil ja üks lastekodu tüdruk oli ka külas, seega panin Nennu valmis, tegin veidike ette ja sõidutasin lapsi. Nennuga on ikka nii naljakas sõita. :)

Mul on veel tervest praktikanädalast kirjutada, aga loodan endiselt millalgi rohkem aega saada. Järgmised postitused tulevad põnevad, kuna sain jälle värkida ning rautada, Liikva talli külastada ja Tõnu rakendiga karjääris käia, Theodoriga ratsutada, pilte teha, kaks päeva üksi bokse teha ja oma esimest rännakuvõistlust külastada. Coming soon :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar