19 mai 2011

26. - 31. päev

Kiire kokkuvõte olulistest asjadest.

26. Sõitsin Iidoliga. Tegime galopiüleminekuid palju ja sõitsin ka üle madala kavaleti. Hakkas juba hetkeks täitsa ratsutaja tunne tekkima. Jäin väga rahule ja selle Iidoliga polegi nii hull sõita, kui ma kunagi arvasin :) Külli ka Mozart käisid trennis, vaatasin neid ja tõime Orlando ja Racheli sisse. Purustasin Rachelile jälle 50 tabletti ja läksid müsli ja vitamiinidega segamini.

Vaatasin üle Ruila koolimaja käsitöö hoone ja seejärel sõitsime Ülle juurde. Jaan oli boksid ära teinud, seega tegin vaid kuiva trenni ja tõin hobused sisse. Rääkisime juttu veel pikalt ja sain õhtule. 10 tundi.

27. Olin üksi, Mirjam oli eelmine õhtu koju saanud. Hea rahulik päev oli. Ehaga suhtlesin vähe :) Viisin aga hobused välja, tegin boksid ja tõin hobused sisse. Enne lõunat ohjasin veidike Orlandot, siis sööma ja tagasi tulles viisime Orlando ja Aniki koplisse. Sain koju. 5 tundi.

Pühapäevasel päeval (8.mai) käisin Nennuga karjääris ujumas. Tema ujus, kraapis püherdas ja vedas mind mööda vett ringi. Isa tuli sadulale järgi ja jalutasime 2 km koju. Läbimärg hobune oli koju jõudes täiesti kuiv.

28. Esmaspäev. Endiselt hobused, boksid, hobused. Vahepeal tõime Ainult Küllikese hobuseid sepale. Loto ja Teresa enne, siis viisime nad tagasi ja tõime Kollase. Moraal, enne püüa alati karjast hobune kinni, kui teised sinna juurde lased, muidu venib hobuste püüdmine pikale :) Veel riisusime platsiäärseid ja kraave ja kõike muud toredat ja korjasime muru seest kive, et oleks parem trimmerdada/muru niita. Lõpetasime ikka kella 5 ajal, seega 8 tundi tööd. Pärast läksime Mirjamiga grillima ja nautisime esmaspäeva :) Õhtul tõmbas muidugi Baffi koos kutsikaga kodunt vehkat ja leidis kutsikale uue kodu.

29. Hommikul peaproov Ülle juures :) Viisin hobused välja, panin heina, tegin ka boksid kiirelt ja kihutasin Ruilasse. Viisime hobused välja ja tõstsime Theodori ja Tarsani teise koplisse, õigemini koplite vahesse hooldustööd tegema. Riisusime jälle ja korjasime kive.Pärast lükkasime mõned saepuru vallid ka katuse alla, kuna Tom oli oma traktoriga mingi muu töö peale saadetud. 7. tundi.

30. Ülle läks siis ekskursioonile ja tema hobused olid minu hoole all. Hommikul viisin nad välja ja panin heinad ette. Ruilas ka hobused välja ja vahetasime kopleid natuke, et uus rohi ilusasti kasvada saaks. Tegime boksid ja hobused sisse. Mirjamil oli miski muu töö käsil ja mina korjasin jälle kive. Seejärel Ülle juurde, tegin boksid ära, hakkasin käru välja viima ja pean selleks läbi lehmalauda sõitma. Seal märkasin aga lehma rennis väikest vasikat, kes kuidagi liikuma ei pääsenud. Ta oli hetk tagasi sündinud. Kutsusin onu kohale ja aitasime ta lehma alla. Lehm lakkus ta puhtaks ja onu tõi lehmale jõujooki. siis tõstsime vasika kaltsu peale ja viisime oma aiakesse. Onu lüpsis lehma ja jootsime värsket piima pisikesele. Väga vahva.

Suleika oli koplis pikali, kui hobustele järgi läksin. Ta tuleb viimasena sisse ja oli end püsti ikka ajanud, kui tema kord oli. Pidin talle niiske müsliga ühe pulbri ka sisse söötma. Õnneks oli ta tubli ja sõi kõik müsli ühe korraga ära. Eelmine kord ma nägin küll, kuidas ta sellega venitas. Tiba heina ette, teistele krõbinad ka, ootasin, kuni tibi oli söönud ja sõitsin koju. 7 tundi.

31. Hommikul Ülle hobused. suleika läks üsna kabedalt hommikul välja. Heina tiba koplisse ja sõitsin Ruila. Seal hobused välja, boksid puhtaks, hobused sisse ja seejärel tõime Johniga kive ühe tee ehitamise jaoks. Leidsin ühe ilusa punase lamed kivi ja ütlesin Villemile, et kui ta seda sinna sisse ei lao, siis ei käi mina küll seda teed mööda :) Ühe korra tõime kive, siis lõunale ja sõitsime uue tiiru põldudel kive otsides. Siis jõudis Kerli oma sõbra ja kaameraga kohale ja tegime tiba pilte ka. Pesime Mirjamiga Johni puhtaks ja olime töödega valmis. Kerli pildistas veel Elterit ja tegi tiiru ilma sadulata nööri otsas ja sõitsimegi Ülle juurde edasi.

Tegin boksid, hein, vesi, tõin hobused sisse. Suleika käis päris kehvalt ja lonkas kõvasti, kuid hommikul juba märkasin, et piirde peal oli väike täpike. Sealt pidi mäda tavaliselt välja tulema ja siis läheb jalg paremaks. Krõbinad ka ja saime tulema. 7 tundi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar