30 november 2010

Õpime tallitöid

Esmaspäeva hommikul jälle talli. Nüüd oli õpilaste tallis veekraan külmunud. Keetsime mõisatallis vett ja viisime selle kiiruga teise talli. Korras sellega. Ilm oli tõeliselt külm ja Signe ning Hele olid mõlemad tööl. Käisid kopleid üle vaatamas ja tagasi tulles olid mõlemad härmas.

Lasime veed, tekitasime ja viisime nad õue ära. Lance'le jäid pinded peale panemata ja vudisime talle kiiresti koplisse järgi. Siis alustasime õpilaste tallis juba boksidega ja noorhobuse grupp tuli meile appi. Saime boksid kiiresti korda õnneks.

Hakkasime hobuseid ka sisse tooma. Vabakas sai tühjaks, sest neil ei ole enam midagi juua seal. Vesi külmunud. Seega oli suurem hobuste vahetamine. Fifty, Better, Poledra ja Bassira kolisid mõisatalli, Balzam aga õpilaste talli. Vasco, Lend, Pianoola, Laguna ja Breezer ning Belive ja Regatt elavad ka õpilaste tallis nüüd. Boksid on kõik täis.

Hobuste sissetoomisega saime suht hilja lõpule ja helistasime Mirja-Maile, et pidamise tund hiljem algaks. Seal õppisime söödaratsioonide koostamist ja järgmine kord tuleb töö. Pärast tunde hakkas hobuhuviliste ring. Tegime kavalette. Saime teada, kuidas siin asjad käivad. Ühesõnaga saagisin veidi laudu ja kirjutasin sadularuumi mõõtmeid üles. Pärast seda poodi ja ühikasse tuttu.

Täna olid kõigil juba kondid kanged ja näod külmunud peas. Teate, päris läbi võtab see nihelemine siin. Boksid on külmetanud, joogiämbrid täiesti jääs, turvas on otsas ja selle asemel oli toodud kaks põhurulli, hobuseid tõime jälle lõuna ajast sisse. Mina enam kaua ei jaksa, tervis ei ole kõige parem. Jooksmist on palju ja külmetad jälle kuskil nurga peal. Seega lõpuks oli päris paha olla ja kartsin, et mul on palavik. Tulin lõunast ühikasse ja jäin magama. Ärkasin pool seitse ja ikka veel on täielik väsimus. Ootame nüüd huviga homset, et teada saada järgmise nädala tunniplaan...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar