15 mai 2012

Laminiidihoog ja hambaid vahetav Aadu

Peaks siia ka kirjutama, enne kui mai kuu jälle läbi hakkab saama. Vahepeal on selliseid huvitavaid uudiseid olnud, et hobused nautisid siin aga kevadist ilma ega andnud koplist kätte. Selle tulemus oli järgmine õhtu neid sisse viies näha. Nennu jälle kange kui pakk. Selge, kabjad kuumad, arterite pulsatsioon - laminiidihoog.

Seekord siis karmilt, järgmised kaks päeva välja ei saanud, isegi õue jalgu jahutama minnes sidusin talle riidetüki nina ette, et ta süüa ei saaks. Kiire ja käepärane vahend, muutis hobuse muidugi omajagu tigedaks, aga ennem olgu natuke tige kui surnud. Täna läks esimest päeva max pooleks tunniks välja, aga tegin talle mini kopli, kus enamasti on vana heinasöögi plats sees ja minimaalselt rohtu. Seppa on ka vaja.

Sääsehooaeg on alanud. Vastik.

Aadu on endiselt päris tubli olnud. Või noh, üks kord välja arvata, kus on midagi nihu läinud ja ma ei tea täpselt, mis see on. Igaljuhul fakt on see, et ohjadesse ja kordele ma seda hobust üksi õpetada ei saa. Ei hakka rohkem üritama ka siin selle lühikese ajaga.
Boksis teda näppida on tore. Käin ja aelen tal ikka kõhuli seljas ja nühin ennast vastu teda :D No peab ära harjuma, kui mingi jalg vastu külge talle läheb või selja peale toetudes tema laudjale patsutatakse. See juba täitsa toimib ja ta ei karda mind seal hõõrumas. Läks isegi nii hästi, et eile toetasin täielikult kõhuli tema seljale ja ta kandis mind poolele boksile ringi peale tehes. Rahulikult. Nii armas. Täna käisin ja hõõrusin jälle. Uurisin teda üldse ja vaatasin suhu ka. Ja mis ma nägin. 1. paar lõikehambaid alalõuas hakkab vahetuma. Tähendab, alt suruvad uued hambad juba välja, kuid esimesed hambaservad on igemest lahti ja teravad servad on moka limaskesta hõõrunud. Peab silma peal hoidma, kuidas see edasi kulgeb. Natukene need hambad loksusid ka, aga kujutan ette kui ebamugav võib olla.

Saabuvad sünnipäevad:
17. mai - Nennu (Laane) - 17 aastat.
27. mai - Aadu - 3 aastat.

Muidu on nii, et ma tegelen siin vaikselt ikka äriplaaniga. Vahetasin plaani ideed ja asi paistab vähe tulusam. Kordamisküsimustele vastasin siin ka vahepeal. Eks pärast äriplaani kaitsmist keskendun täielikult sellele tööle. 

Teine suur asi siin kooli kõrvalt on mu reisi planeerimine. Aeg peaks nüüd kindel olema... 10. juuli. Tegelesin täna edukalt kohvri otsimisega. Homme kannan raha üle ja siis pannakse pakk posti. Käsipagasi koti olen ka välja mõelnud, mis oleks kerge, mahutaks läpaka ja muid asju ja oleks mõõtmetelt vähegi normaalne.

Nüüd on veel mõned olulised asjad jäänud... Reisikindlustus, sobiva sõnaraamatu leidmine, apteegi külastamine ja raha kõrvale panemine ilmselt bussipileti jaoks, mis mind Roomast Cosenzasse viib. Siis veel igasuguseid vähem tähtsaid asju ja mõtlemisainet kaasavõetavate asjade osas... Ning varsti peaksin kuulma infot oma tulevase elukoha kohta ka, mida Elli ja Ciccio mulle vaatama läksid. Ühesõnaga, saab huvitav olema... Aga enne vaja oma äriplaan korda ajada, siis saab vabamalt mõelda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar