06 september 2011

Volt on kuni 10 m diameetriga, suurem moodustis on ring

Tänases ratsutamises saime Katiga Sandra. Esmalt pidime ta koplis tuvastama, päitsed pähe panema ja koplist välja vedama. Ta kartis kohisevaid puid ja putkat platsi ääres. Puhastasime, tegin kabjad ka puhtaks ja valjad pähe. Täna jällegi ilma sadulata ja õppisime voltide sõitmist. Korde oli abiks, kuna torbikuid ega väljamõõdetud koolisõidu aeda meil polnud. Hobune väga hästi märguannetele ei reageerinud, pea oli suht püsti ja vedas end õlaga välja ja sisse. Lõpetuseks proovisin siiski traavi ka.

Lõunalt tulles algasid hoolduse tunnid, kus korjasime kõik päitsed kokku ja kontrollisime üle ning puhastasime kõik valjad ära. Homseks jäävad sadulad ilmselt. Ja maaelu edendamise sihtasutusest käisid ka 50 inimest ekskursioonil, kui Kati ja Estiga valjaid puhastasime.

Üldiselt on tunne, et me oleme ratsutamise tundidega seal maal, kus oleksime pidanud eelmise aasta alguses olema. See on muidugi hea, aga lihtsalt... Jääb loota vaid, et mida aeglasemalt, seda kiiremini. Hetkel olen veel asjade seisuga rahul ja püüan kõikides tundides Ülle sõnu ja õpetusi meelde tuletada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar