05 september 2011

Ja kool algas

Ehk siis täna oli esimene päev, kus ka päriselt tallis askeldasime. Üritame paika panna mingeid korra ja ohutuse reegleid ja mingit distsipliini, et asjad ikka toimima ka hakkaksid tallis.

Täna olime meie Katiga korrapidajad, mis tähendab seda, et peksame kõiki neid, kes enda järelt ei korista. Selgus esimene oluline fakt, et erahobuste omanikud ei korista enda järelt tihtipeale ja neid ei peksa mitte keegi ning ikka peame meie nende järelt koristama hakkama.

Muidu esimesed tunnid olid rakend. Mirja-Mai ei teadnudki, et tal meiega tund on. Kähku hakkas materjali otsima ning seni andis meile hobuse pildi, kuhu pidime kõik hobuse kehaosad kirja panema. Meil Katiga tuli ainsana max tulemus. Kirjutasime veel midagi tarka ja läksime ratsutama.

Saime paari peale ühe hobuse. Katiga saime Laguna. Pidime ta vabapidamise karjast ära tooma, kus ta on täku ja veel kahe märaga. Suht creepy. Tõime talli, puhastasime, valjad pähe, valtrap kaasa ja platsi äärde. Jalutasime ilma sadulata seljas ja tuletasime tasakaaluharjutusi meelde. Proovisime hobuse mõjutamist istakuga ja avastasime, et LAguna on päris hästi alluv hobune selle jaoks. Tore, pärast liikusime mäest üles-alla ja tegime veidi traavi. Laguna oli tore ja mina ei kartnud (:

Homme on ratsutamine ja hobuste hooldus. Nii ka kolmapäeval. Eks näis, mis teeme.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar