14 veebruar 2011

Ma ei oska sellele postitusele küll pealkirja kirjutada

Reedel algas meie nädalavahetuse tallipraktika. Ilm oli siiski kole, tuuline ja külm. Kõik oli jääs- turvas, vesi, voolikud ja ka silo oli külmast kange. Mis siis ikka. Laupäeval tuli vähemalt päike välja ja päeval oli täitsa ilus ilm, niiet hobused said ka mõnuleda veidike. Aga jah, üks negatiivne emotsioon oli küll päevas, kui meie tallis võõrad inimesed käisid. Eks ta siis ole... Samas olid Grete ja Raul (HM2 õpilased) meie maneežiga hea töö teinud. Seda tehnikat peame meiegi õppima, et oskaksime oma tööpinnast hästi hoida. Tublid igaljuhul.

Eile hommikul olid teise talli ämbrid igal juhul väga jääs ja lõuna ajal tegime need puhtaks. Ega sellest muidugi kasu ei paista olevat, õhtuks on nad samasugused. Vähemalt said puhtaks kaerast ja turbast. Oma boksides puhastasin ka rehvialused ilusti ära, kuna need olid märjad ja külmetanud. Kui hommikuse poolega ühele poole saime, tulid Freya ja Springi omanik hobustele järgi. Aitasime Katiga nad treilerisse ja läinud nad olidki. Seejärel käisime ühikas söömas, läksime vähekeseks välja ja viie ajal vahetasime hobused mõisatalli koplis ära. Õhtune söötmine-jootmine ka ja ühikasse puhkama. Vaatasin filme ja nautisin puhkust, sest loogiliselt võttes pidi pühapäev olema meie viimane sitaviskamispäev. Hmm...

Täna käisime majanduse tundide arvelt Paides Swedbanki kontoris kuulamas panganduse loengut ja vaatasime veidi tööruume. Päris huvitav oli. Õhtul oli soome keel ja pärast seda talli. Siis saime teada, et meil on veel üks 40-ne tunnine tallipraktika osa veel teha. Great! Nädalavahetuse tallipraktika on ju ratsutamise iseseisev töö. Teistes ainetes, peab meil 40tunnisest tsüklist olema 30% iseseisvat tööd, aga tallipraktika arvelt ju ei ole, kuna see läheb kirja meil valik ja aretuse ja muude toredate tundide alla... Vabandan tõesti, aga raske on hoida kooli head mainet (nagu meile esimesel päeval ette loeti), kui me ei saa isegi aru, mida me siin tegema peame ja mille alla miski kirja läheb. Nii et mis me siis märtsis teeme? Veel 40 tundi tallitöid. :)

Homsest on jälle hoolduse tunnid ja õhtuti on praktika. Neljapäeva õhtul pärast tallitööd saame koju. Läheks maandaks oma pingeid hea meelega kuskil...

Ahjaa. PS ka! ILUSAT SÕBRAPÄEVA kõigile sellel kaunil päeval.

2 kommentaari:

  1. Mis need võõrad siis tegid, et emotsioon negatiivne? Jäi segaseks. Muidu lahe, et maneez ära siluti lõpuks, seal oli kole sõita :)

    VastaKustuta
  2. Võõrastele oli meie tallist negatiivne emotsioon jäänud ja meilgi ei olnud just hea meel, kui läbinisti külmetanud silo hobustele lahti kiskusime tol hetkel.

    VastaKustuta