21 veebruar 2011

Hello sunshine

Jaa, päike paistis täna täitsa mõnusalt. Päeval oli soe isegi. Üllatav kogemus.

Igatahes hommikul jootsime ainult teises tallis, panime päitsed ja tekid hobustele ning viisime nad õue. Asusime bokse tegema. Hetkel on turvas all ja põhk peal, et soem oleks. Peab olema hea tehnika, et bokse ilusti teha. Selleks on kaht harki vaja, aga mis teha, kui ühel hargil jälle vars pooleks on...

Hobused ei tahtnud ka väga sisse tulla. Teise kursuse noorhobuse tunnid ei jätnud neile aga valikut. Marssisime neile järgi ja kulutasime sellega päris palju aega. Teine grupp siis ka välja ja bokside tegemisega jõudsime lõpuni alles poolest lõunast. Põranda pühkimise võttis Signe õnneks oma peale, seega ei pidanud rohkem oma lõunast tegema. Poistegrupp jäi välja ja hoolduse tunni alguses tõime nad sisse.

Hoolduses õppisime täna patside tegemist. Päris palju nikerdamist nõuab see töö ikka. Pole midagi niisama lihtne. Meid oli kuus ja saime igaüks omale hobuse, kelle peal patsikesi punuda. Mulle jäi Oktett. Varasemates hoolduse tundides lõikasin ta lakka ka.

Enne laka juurde asumist oli mul temaga veel kohustusi. Ta oli vigastanud oma parema esijala sõrgatsit seest poolt. Pidin vaatama, milline on haav, selle puhastama, karvu veidi lõikama, punast spreid peale laskma ja kinni siduma. Arvestades seda, et Oktett on üsnagi ärev kõiksugu asjade peale, sujus meil väikse haavakesega majandamine väga ilusasti. Lõpuks sai see seotud ja asusime patside kallale. Tegin talle 11 krunnikest kaelaharja kohale ja patsikummidga. Seejärel üritas Esti need üle vaadata. Paksema laka puhul olid ka patsid mul paksemad, aga ühtlaste vahedega enamvähem. Oktett nautis oma lõunasööki enamus ajast, seega lõpuks pea tõstes lainetasid patsid veidike. Tahab harjutamist, ei salga.

Teised proovisid ka õmmeldes patside kinnitamist, ma sinnamaani ei jõudnud. Pidin ka Bermudat veidi kärpima, kuna ta lausa ootas, et temaga tegeletakse. Ta näeb välja küll selline mõnus raamatu või postkaardi poni, keda väga lõigata ei raatsi, aga veidi ilmekust oleks võinud juurde anda. Ehkki pärast tema kammimist selgus, et nüüd on tema kord välja ka minna. Eks mõni teine päev.

Ühikasse tulles sõin ja magasin tänase soome keele lihtsalt maha. Esimest korda puudusin sealt. Aga uni on hea. Lähen nüüd jälle magama, et hommikul rõõmsalt bokse puhastada :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar