03 oktoober 2011

Tegusad ajad

Kolmapäeval oli noorhobuse teooria, majandus, kus tegime grupitööd ja pärast lõunat hooldus. Seal rääkisime laminiidist ja preist ja läksime meie prei-põdejaid ravima. Meil on hetkel 4 prei-põdejat. Lisaks käisin rohumaaviljelust vastamas ja tähistasime Kadi ARKi eksami sooritamist.

Neljapäeval Oli ratsutamine. Panin endale valmis Harbati, kui aga boksist väljusime, oli ta väga kange ning hoidis oma tagumist vasakut jalga minu meelest. Reet õnneks otsustas, et viime ta sisse ja seejärel sõidan kellegagi, kes juba platsil on. Sain Leedi, kuna Kertu pidi niikuinii varem ära minema. Teemaks oli peneroli hüppamine ja sain mingit pisikest lattaeda ka hüpata. Ülejäänud treening oli minu meelest üsna... Ei, ema õpetas, et kui midagi head ei oska öelda, siis ei ütlegi midagi. Tegime Leediga külgliikumisi natuke trenni lõpuks. Reet tegi ka LEediga harjutusi seljast.

Pärastlõunal tegime rääkisime hoolduses treileritest ja hobuste transportimisest ja põetasime jälle preijalgu. Õhtul viskasin Rosina Viljandisse.

Reedel olid hooldused, seal rääkisime söötmisest ja päevaplaanide koostamisest ning võistlushobuse söötmisest ja ajakavast võistlustel. Saime ka isesseisva töö omale (Tallinn-Viin 4 hobuse transport ja E, T preikate hooldamine) Pidamises andsime ussirohtusid ja koostasime Poledrale söödaratsiooni.

Pärast tunde jõudsin ära käia Paides, siis kell 18.00 tallipraktikale tulla ja uue olukorraga tutvuda. Meil oli ju uus talli... naine ? Astra Nilk. No tallinaisel ja tallinaisel on vahe. Väga oluline ja parem. Meile meeldib Astra. Pärast praktikat tsillisin PAides veidi aega ja tulin ühikasse magama.

Laup lõpetasime 11.30 talliga ja kõik oli korralikult tehtud. Ühikasse magama minek. Õhtul poole kaheksani ja tsillasime Tartusse. Mina, Kati, Mario ja Raimo koos oma sõbraga, kelle pidime kuskile ära viskama. Tagasi ühikas olime kell 3 umbes ja kell 4 sain magama.

Pühap olime 12.00 valmis. Ajasime vasikat ka vabaka koplis taga. Natuke ühikas uimerdamist ja siis pikk jalutuskäik Särevere-Türi-Särevere. Kell 18.oo tallis ja kell 19.00 oli kõik valmis.

Täna oli jälle tallipraktika minul. Teised siis tunnis jam ina koos teiste kursuste õpilastega tallis. Algul olime vaid kahekesi. Siis tuli üks PH2 juurde ja PH1 oli väga kogenematu hobuvaldkonnas. PH3 polnud kohal.
Pärast lõunat pidime kell 12.00 olema tallis, et Sonetti rakendite tunnis ette rakendada. Sain hakkama. Pärast maaviljelus, kus oli KT rohumaaviljeluse osa peale. Arvan, et mul läks see päris hästi, kuigi nagu näha, siis ma ei maininud näd vahetuse tegevuste juures kuskil õppimist. Siis käisin poes ja läksin koos teistega prei-jalgu põetama. Seejärel oli kell juba nii palju, et jätsime hobused sisse ja ootasin õhtust tallipraktikat. Valmis saime normaalsel ajal, kuid süsteem on kuidagi segane. Aga nuh, mis Sa teed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar