07 juuli 2011

Aadu edusammud

Palavus tahab endiselt tappa, parmud ja satikad kiusavad ja hobused veedavad päeva palavama aja jahedas boksis.

Vahepeal on Aadust hobune hakanud sirguma. Olen teda kordesedelgaga harjutanud. Järgmiseks panin talle ümber tagumiku nööri, kahelt poolt sedelga külge kinni, et ta harjuks millegi häirivaga kandade kohal. Sellest nöörist ei teinud küll väljagi.

Järgmiseks palusin isa appi ja jalutas temaga käe kõrval, sedelgas seljas. Mina jalutasin taga ja laiutasin käsi, selle peale aguses ehmatas hästi. Hiljem juba rahunes ja siis lisasin ühe korde sedelga küljele. Tekitas ka see natuke ebakindlust ja kui isa kogemata paanikalõksuga nöörist vabaks päästis, ei saanud kumbki aru, mis toimub ja Aadu kablutas pukitades mööda põldu, sedelgas seljas ja korde külje peal lohisemas. Üsna kiiresti jäi seisma, eemaldasin korde ja panin tagasi nii nagu ikka korde külge olen pannud- rahulikult silitades ja sedelgat sikutades ja läksime rahumeelselt edasi jälle.

Saime jalutatud ka nii, et mõlemal küljel oli ohi sedelgarõngasse kinnitatud. Ohjad laperdasid mööda külgi ja viskasin ka üle selja neid. Kerisin ohje kkku selja taga ja tammusin ise küljelt küljele. Natuke tekitavad veel ebakindlust mõned asjad, aga paanikalit kartmist pole.

Järgmine kord, loodan, et täna õhtul või homme alustan jällegijautamisest. Ohi ühelt poolt ja siis mõlemalt poolt. Siis peaks juba ohjad kinnitama päitsete külge ja abiline peab sammukese kaugemale hoidma ja minuga hästi koostööd tegema, et saaks peatused ning suunamuutused ühel ajal toimima.

Tegin ka seda harjutust eile Aadule, et panin ta seisma, jalutasin kordega ümber tagumiku nina ette tagasi ja siis keerasin ta kordele järgi. Ta oli tubli. Alguses tegi hästi kiiresti, aga suund oli õige. Eile sai viimase korra juba päris rahulikult keeratud. Kõõlusin tal selja peal ka veidi. Lihtsalt viskasin käed üle ja toetasin ning hüplesin natuke. Tal ei olnud selle vastu midagi.


Seega tegutseme tasa ja targu ning jõuame ehk sügiseks kuskile maani väljagi (:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar